Har tro på OL-plass

LØP: Lars Helge Birkeland under verdenscupen i skiskyting i Slovenia i 2016. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Landslagsløper Lars Helge Birkeland har tror på at han får plass i den norske skiskyttertroppen til OL i Pyeongchang.

– Jeg tror jeg ligger brukbart an til å komme med i troppen i alle fall. Jeg har jo vært fjerde beste nordmann ganske stabilt denne sesongen, så jeg mener jeg bør være blant de fem som får reise.  Det gjenstår jo en del før distanseuttaket er klart, men jeg ser helt klart positivt på det så langt, sier 29-åringen til Birkenesavisa etter sist helgs verdenscuprunde i tyske Oberhof.

Der tok birkenesløperen en 15. plass på sprinten (fredag) og en 20. plass på jaktstarten (lørdag).

Begge dager var han fjerde beste nordmann bak brødrene Bøe og Emil Hegle Svendsen. Birkeland leverte også en godkjent tredjeetappe under vanskelige forhold på søndagens stafett, der det norske laget tok 3. plassen bak Sverige og Italia.

Får stafettplass i OL?

NRKs ekspertkommentatorer anser Bøe-brødrene og Hegle Svendsen som sikre på OL-stafettlaget, mens de tror kampen om den fjerde og siste plassen står mellom Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abbée Lund, Vetle Sjåstad Christiansen og Ole Einar Bjørndalen.

Etter stafetten i Oberhof ble det spekulert i om den norske landslagsledelsen vil bruke verdenscupstafetten i Ruhpolding kommende fredag til å drille stafettlaget til OL. Der skal Lars Helge Birkeland gå.

– Jeg skal gå stafetten i Ruhpolding, ja, bekrefter mollestadgutten overfor Birkenesavisa.

Han vil imidlertid ikke ta noen plass på OL-stafettlaget for gitt.

– Hehe, nei, de vil nok se an prestasjoner og form helt fram til OL.

Tror på god uke

Verdenscuprunden i Oberhof oppsummerer han slik:

– Det var litt sånn som det har vært mye av i år; ikke helt topp. Men jeg følte meg litt sprekere på stafetten søndag enn jeg gjorde på både sprinten og jaktstarten, jeg sto løpet bedre, så det lover bra, sier Birkeland, og legger til:

– Og så har andre uka i januar pleid å være ei god uke for meg, så jeg håper å få i gang kroppen skikkelig denne uka som kommer nå.

OL-uttak etter Ruhpolding

Mandag reiste han videre til Ruhpolding og sesongens femte runde i Verdenscupen. Der gikk herrene 20 kilometer normalprogram onsdag, stafett fredag og fellesstart søndag. Lars Helge Birkeland skal gå stafetten og fellesstarten, men gikk ikke normalen.

Det norske OL-laget vil ventelig bli offentliggjort etter verdenscuprunden i Ruhpolding.

– Hva vil du gjøre for å sikre OL-plassen?

– Jeg vil følge vanlig prosedyre for å få overskudd og skyte skikkelig og gå en god stafettetappe på fredagen, sier Birkeland på sedvanlig nøkternt vis.