Målene frosset fast

DUGNAD: Fotballmålene sto fryst fast, med dugnadsgjengen visste råd. FOTO: Kjetil Aamlid

Enorm dugnadsinnsats redda den lokale turneringa.

– Søndagen før turneringa sto vi ved et veiskille, og det så vanskelig ut. Vi ble fort enige om at dette får vi til med stor dugnadsinnsats, og stor dugnadsinnsats fikk vi, sier Kjetil Aamlid til Birkenesavisa.

Som vanlig går Birkenes idrettslags kick-off-turnering i fotball av stabelen i april hvert år. Ikke like vanlig er det at snøen skaper så store utfordringer for turneringa, som den gjorde i år.

– Målene sto frosset ned på gressbanen under 30 centimeter snø og is. Det måtte motorsag og en solid porsjon dugnadsinnsats for å få de frigjort fra vinterens grep, sier Aamlid.

Mye snø og dugnad

Det har vært en snørik vinter, og det har vært mye snø og is på fotballbanen. Turneringslederen forteller at idrettslaget har vært helt avhengige av Dagfinn Birkenes sin innsats for å rydde banen.

– Han tok grep med brøyting og fresing. I år har det blitt lagt ned spesielt mye dugnadsinnsats for å sikre at barna våre kan spille fotball, sier han.

Trenere, lagledere og foreldre med nevnte Birkenes i spissen har ifølge han utført en kjempeinnsats nå før sesongstart. En spesiell takk vil han rette til mannen som alltid stiller opp.

Hyller Dagfinn Birkenes

– Dagfinn Birkenes bør hylles for innsatsen, og det som er så fantastisk med dette idrettslaget er at folk stiller opp på dugnad. Vi er fortsatt en dugnadsklubb, og innsatsen som legges ned er helt rå, sier Aamlid til Birkenesavisa.

Den lokale turneringa som markerer starten på fotballåret samler omtrent 500 barn fra Aust-Agder. I tillegg til lokale spillere fra Birkenes IL er Lillesand Il, Lillesand FK og Høvdingen invitert. Hensikten er å gi barna mellom syv og 14 år et par treningskamper før sesongen begynner for alvor.

– Alle stiller opp når det kreves, og det er flott å se. Dugnadsinnsatsen sikret at barna fikk spille fotball i fantastisk vårvær med sol hele dagen. Det ble en perfekt lørdag i Birkenesparken, sier Aamlid.