Klar for kollen

SKISKYTTER: Lars Helge Birkeland og resten av skiskytterne får ikke konkurrere i NM i slutten av måneden. Her under herrenes 12,5 km jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen i 2014. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Landslagsskiskytter er bare sånn passe fornøyd med verdenscupen i Kontiolahti. Nå ser han fram mot kommende helg i Holmenkollen.

– Det blir veldig gøy å gå i kollen, sier Lars Helge Birkeland.

I fjor var han langt nede etter å ha blitt utelatt fra laget til verdenscuprunden i det norske nasjonalanlegget. I år har han fått klarsignal.

– Det kommer ofte en del venner og familie og heier, så det er litt ekstra stas å gå der, sier 30-åringen, som skal gå torsdagens sprint og lørdagens jaktstart.

Der håper han å gjøre det så bra at han får gå søndagens stafett også.

Må heve seg

Da må han trolig heve seg et hakk fra innsatsen i Kontiolahti sist helg. Der ble det 14. plass på sprinten, 44 sekunder bak vinneren, russiske Shipulin, etter feilfri skyting.

På fellesstarten ble det tre bom og 25. plass, drøye to og et halvt minutt bak østerrikske Eberhard.

– Jeg er ganske fornøyd med sprinten. Skytinga var jo bra, og det gikk ikke så aller verst i sporet heller, selv om plasseringa ikke ble det helt store, kommenterer birkenesløperen.

På fellesstarten stemte det verken på standplass eller i sporet.

– Kroppen var ikke helt på topp, formen varierer litt fra dag til dag. En merker at det er slutten på en lang sesong. Det har vært mye reising, og jeg hadde to-tre dager med litt sår hals etter kom hjem, forteller han.

Lader opp i Oslo

Natt til mandag reiste han sammen med det norske verdenscuplaget fra Kontiolahti til Oslo. Der skal det lades opp med et par rolige økter mandag og tirsdag, før konkurranseformen skal spisse med en litt tøffere økt onsdag. Torsdag skal han være verdenscupklar igjen.

– Jeg håper på litt stigning fra helga her i Kontiolahti. Hvis jeg kommer inn blant topp ti, så får jeg være fornøyd, sier Lars Helge Birkeland.

– Da er stafettplassen sikra også?

– Njaaa, den er vel sannsynligvis det.