Dobbelt NM-vinner i farta

Birkenesing i farta nr 35 Lars Helge Birkeland NETTSPORT: BirkenesAvisa har tatt en uhøytidelig liten prat med Lars Helge Birkeland, som forrige helg feide kokurrenter som Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen av banen i rulleski-NM i Steinkjer.

Navn: Lars Helge Birkeland
Alder: 26 år
Bosted: Sagebakken på Lillehammer
Aktuell med: Knuste resten av norgeseliten og tok dobbelt NM-gull i rulleskiskyting i Steinkjer i helga.

– Hvor fornøyd er du nå, på en skala fra 1 til 10?
– Hehehe, njaaa, ni, eller kanskje ti? En blir aldri helt fornøyd, vet du.

– Hvorfor gikk det så bra i helga, tror du?
– Jeg traff jo flest blinker, hehe. Nei, det er vanskelig å si, men jeg lar meg sjelden stresse opp, jeg er nok en sindig type, og det er jo en fordel på standplass.

– Blir du gjenkjent på gata?
– Nei, det er sjelden, det er mest i idrettsmiljøet. Hvis jeg er på idrettsarrangementer, aldri ellers. Men jeg får slå ordentlig igjennom til vinteren, så får vi se da.

– Som toppidrettsutøver må du være påpasselig med både kosthold, hvile og det ene med det andre – blir det ikke litt kjedelig innimellom?
– Nei, jeg kjeder meg sjelden, jeg synes det er så gøy å trene. Det er klart, innimellom skulle jeg ønske at jeg hadde litt mer tid til å være sammen med familie og venner, men i det store og det hele så er det mest positivt.

– Hva gjør du hvis du skal skeie skikkelig ut?
– Nei, jeg vet ikke. En drar som regel på ferie i april. Da bader jeg, står på vannski. Da blir det gjerne litt mer enkel mat, som hamburgere eller annen fastfood. Jeg fikk forresten ei marsipankake fra kommunen på døra i dag. Seinere får jeg noen kompiser på besøk, så da må jeg vel smake på den.

– Hvor stor er sjansen for at du tar VM-gull til vinteren, på en skala fra en til ti?
– Nja, si fem, da.