Husmorferie i gubbeløypa

KLARE TIL START: Thomas Øderud (f.v.), Gunnar Næss, Ole-Marius Mathiassen og Øyunn Bygstad i godt selskap, med selveste Svalandsgubben.

Øyunn Bygstad (34) er ikke helt som andre husmødre. Når hun endelig kan ta seg fri fra mann og barn, løper hun Svalandsgubben skauløp – fire ganger!

Den arendalsbosatte bergenseren er en av tre ultraløpere som har takka ja til Gunnar Næss sin invitasjon til å løpe fire runder i årets Svalandsgubben Skauløp. Sammen med Gunnar fra Harestua på Hadeland, Thomas Øderud og Ole-Marius Mathiassen, de to sistnevnte fra Kristiansand, legger hun ivei fra Birkenesparken i kveldsmørket lørdag kveld. Humøret er det ingenting å si på.

– Jeg gleder meg. Det blir en fin tur. Jeg har vært alene med barna så lenge nå, så dette er husmorferien min, sier tobarnsmoren til Birkenesavisa, mens hun sjekker at hodelykt virker og drikkeflasker og annet utstyr er på plass.

Når man skal løpe fire runder i den knallharde gubbetraseen (27 km) er det viktig å være godt forberedt. Og dét er Øyunn. Løpsgrunnlaget er det i alle fall ingenting å si på. For noen uker siden løp hun 280 kilometer i No Finish Line-løpet i Oslo, der målet var å løpe flest mulig runder rundt Rådhuskvartalet for å samle inn penger til Stine Sofies-stiftelse.

I vår tok hun sølv i det 265 kilometer lange terrengløpet Trans Gran Canaria. Og i fjor ble hun første kvinne til å fullføre det 400 kilometer lange terrengløpet Gaea Norvegica Trail.