Hard løype i Tyskland

RUPHOLDING: Lars Helge Birkeland under fredagens stafett i Rupholding. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bø på topp, Birkeland på 23. plass.

Det ble en spennende fellesstart. Johannes Thingnes Bø var tydelig sliten mot slutten, men klarte likevel å holde Fourcade unna med 4,5 sekunder.

Fourcade sto med fire strake seirer i verdenscupen. Søndag ble rekken brutt av en sterk Bø, som skjøt raskt på standplass. Særlig hans første stående skyting var lynkjapp. På siste skyting måtte han tåle ett bomskudd.

– Dette er en av de hardeste løypene. Det var knallhardt, sa Bø til NRK.

24-åringen har vært på pallen i ti av tolv enkeltrenn denne sesongen. Seks av dem har han vunnet.

Tarjei Bø kjempet også om en plass på pallen, men én bom på siste skyting ødela litt. Til slutt kom han inn til femteplassen. Det skilte 14,2 sekunder opp til lillebroren.

Etter halvkjørt renn var det klart at Bø-brødrene kom til å være Norges seiershåp. Emil Hegle Svendsen ble hektet av med bomskudd på alle skytingene. I alt måtte han i strafferunden fire ganger og endte på 24.-plass.

Lars Helge Birkeland var i mål på plassen foran Svendsen. Han noterte seg for tre bom under søndagens fellesstart. Henrik L’Abée-Lund hadde seks bomskudd og havnet helt sist av 30 løpere.

Om noen dager fortsetter verdenscupen i italienske Antholz. Herrenes første konkurranse er sprint fredag, mens det er jaktstart lørdag og fellesstart søndag.