Full klaff for Svaland

SKISKYTING: Lars Aasheim Svaland. FOTO: Øyvind Svaland

Lars Aasheim Svaland leverte sin beste prestasjon i Norgescupen som senior under helgas norgescuprunde i skiskyting på Lygna.

Mens landslagsstjernene kjempet om verdenscuppoeng i Oberhof, knivet de hjemlige seniorene og juniorene om norgescuppoeng under vinterlige forhold på Hadeland.

Birkenes IL var representert med ikke mindre enn 11 løpere (syv gutter og fire jenter) i stevnet der det ble gått normalprogram med fire skytinger lørdag og sprint med to skytinger søndag.

Best av birkenesløperne denne gang var Lars Aasheim Svaland, som gikk seg opp fra 24. plass på lørdagens normal til pallplass på søndagens sprint. Med kun én bom på ti skudd var han 43 sekunder bak vinner Øystein Ulekleiv fra Dombås.

Storfornøyd

– Jeg er strålende fornøyd! Det er deilig når det endelig klaffer både i sporet og på standplass, sier 22-åringen, som leverte sin klart beste innsats i Norgescupen som senior så langt.

Han håper å følge opp den gode innsatsen i neste runde i Norgescupen, på Simostranda om fire uker.

– Jeg må ta med meg det positive fra skytebanen og prøve å gjøre det samme i flere konkurranser. Jeg må bli tryggere på skytebanen. Nå skal jeg trene godt de neste fire ukene, så satser jeg på å følge opp på Simostranda.

Også storebror Håkon gikk seg kraftig opp på resultatlista fra lørdag til søndag. 24-åringen går fort på ski om dagen, men har fortsatt en jobb å gjøre på standplass. På lørdagens normalprogram ble det en 19. plass med seks bom på 20 skudd.

På søndagens sprint åpnet han bra med fire treff på den liggende skytinga. Tre bom på stående ødela sjansene for en topplassering, men det ble likevel en 10. plass på storebror Svaland.

God på sprinten

I eldste juniorklasse (20-21 år) gikk Espen Uldal inn til en 21. plass på normalen med fire bom totalt. Også han viste mer av sitt potensiale på søndagens sprint ved å plukke ned ni av ti blinker og kapre en 8. plass.

Lars Reiten gikk inn til en 37. plass lørdag og en 53. plass søndag i samme årsklasse.

Thor Arild Aas i 19-årsklassen startet bra på normalprogrammet med to fulle hus, men to bom på hver av de to siste skytingene ødela dagen for vegdølen, som til slutt endte på en 34. plass. Han sto over søndagens sprint.

Ingen av de to birkenesingene i yngste gutteklasse (M17) hadde noen stor helg på skytebanen. Martin Uldal gikk inn til 28. plass på normalen og 34. plass på sprinten med henholdsvis åtte og syv bom. Arne August Dalene kunne notere en 65. plass og en 42. plass med tilnærmet samme uttelling på standplass.

Bør trene skyting

Skytetrening er et stikkord også for juniorjentene fra Birkenes IL. I 18-19-årsklassen tok Siri Aas en 22. plass på normalen med syv bom.

På sprinten lå engeslandjenta på 11. plass inn til andre skyting, men fire bom sørget for at det endte med en 28. plass. Også Katinka Dorothea Kleveland lå brukbart an etter fullt hus på første skyting søndag, men fire bom på andre skyting sendte henne nedover på resultatlistene, til en 54. plass.

Lørdag ble det en 53. plass etter åtte bom på de 20 skuddene. Med litt bedre presisjon på standplass vil også Liv Marthe Aas og Åse Marie Rosef i yngste juniorklasse se navnene sine atskillig høyere opp på resultatlista.

Liv Marthe tok en 25. plass lørdag og en 31. plass søndag med henholdsvis ni og seks bom. Åse Marie tok en 31. plass lørdag og en 35. plass søndag med 12 og åtte bom.