Forberedt på strømbrudd

SNØ: Agder Energi Nett minner om at det er viktig å holde god avstand dersom en oppdager strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt ned på linjene. Berøring er livsfarlig! Meld fra om slike situasjoner til kundesenteret på telefon 38 60 72 72.

Agder Energi anbefaler kundene sine å være forberedt på strømbrudd i helga.

I en pressemelding forteller kraftleverandøren at det er meldt mye tung snø det nærmeste døgnet. Det skal ifølge selskapet bli mest nedbør natt til søndag og søndag formiddag.

– Det er meldt mye tung snø på Agder det nærmeste døgnet. Agder Energi Nett er fortsatt i beredskap, og anbefaler kundene å være forberedt på at det kan oppstå strømbrudd som følge av været. Snøtunge trær utenfor ryddebeltet kan også forårsake strømbrudd dersom de bøyer seg, eller brekker, over strømlinjene, skriver Agder Energi.

Oppstår det strømbrudd i snøvær er det ifølge kraftleverandøren ikke mulig å bruke helikopter til feilsøking. Det vil i så fall bety at det tar lengre tid å avdekke feil, fordi montørene må befare linjenettet til fots.

Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen.

Se også informasjon fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om hvordan en kan forberede seg på strømbrudd.

– Mye tung snø og islast fører til at strømlinjer henger i farlig lav høyde flere steder på Agder. Dersom en oppdager lavthengende strømlinjer, linjer som har falt på bakken, og trær som har falt ned på linjene, er det viktig å holde god avstand – berøring medfører livsfare! Meld fra om slike situasjoner til kundesenteret på telefon 38 60 72 72, skriver Agder Energi.