Børseproblemer og stiv kropp

SKISKYTING: Lars Aasheim Svaland. FOTO: Øyvind Svaland

Skiskytter Lars Aasheim Svaland fikk det ikke til å stemme i norgescuprunden i Simostranda.

Mens juniorene gjorde opp om NM-medaljer, lå det norgescuppoeng i potten for skiskytterseniorene, som gikk norgescuprunde nummer 4 i Simostranda sist helg.

Med unntak av stafett, gikk de samme program som juniorene, det vil si fellesstart fredag og sprint lørdag. Med Håkon Svaland sengeliggende med feber hjemme på Lillehammer, fikk lillebror Lars Aasheim en ensom oppgave med å forsvare Birkenes ILs ære. Det gikk sånn passe.

På fellesstarten bommet 22-åringen fire ganger på første liggende skyting. Da hjalp det ikke at han klarte seg med én bom på de tre neste skytingene. Det endte med en 41. plass, fire minutter bak vinner Erling Aalvik fra Kvam.

På sprinten lørdag nøyde han seg med én bom på hver av skytingene, men det er litt for mye til å hevde seg blant de nest beste i verdens beste skiskytternasjon. Det ble en 18. plass på svalenderen, drøyt halvannet minutt bak vinneren, Bjarte Solvang fra Hålandsdal.

– Skuffende. På fellesstarten ble det litt tull med børseproblemer og fryktelig stiv kropp. På sprinten åpna jeg knallgodt, skjøt bra, men kroppen var skuffende tung. Jeg sliter rett og slett med å finne formen til de riktige helgene, innrømmer Lars Aasheim Svaland.

Nå gleder han seg til å se klubbkamerat Lars Helge Birkeland i OL.