Basar og oppussing

BASAR: Eivind Hellerslien og Aleksander Rugsland har full kontroll på åresalget på pirenbasaren.

Stor aktivitet på Aabel grendehus i mars.

Mars måned har vært hektisk på Aabel grendehus. De faste aktivitetene med søndagsskole, Liljen barneforening, Spiren ungdomsforening og strikkekafè, har pågått som normalt. I tillegg har det vært filmkveld, årsmøte, stor dugnadsaktivitet og nå sist basar med Spiren ungdomsforening.

Filmkveld

Fredag 2. mars var 60 barn og voksne samlet for å se den norske animasjonsfilmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Filmvisningen var et samarbeid mellom Søndagsskolen, Liljen barneforening og grendehusets filmklubb.

Det er tredje året på rad at det er filmkveld på grendehuset og en barnefilm var tydelig populært blant den yngre generasjonen. Gratis inngang og mat og drikke til subsidierte priser gjorde at det ble en rimelig og hyggelig kveld for barnefamiliene.

Årsmøte

Årsmøtet til grendehuset ble arrangert tirsdag 6. mars. Om oppmøtet ikke var noe å rope hurra for så var årsmelding og regnskap av det hyggelige slaget.

Økonomien er god og fjoråret ble blant annet brukt til oppussing av toalettene. Birkenes Sparebank fikk takk for deres bidrag fra gaveutdelingen og Birkenes kommune fikk takk for at de som eier av huset betaler strøm, renovasjon og forsikring.

Det ble også informert om at grendehusstyret har blitt spurt av kulturkontoret i kommunen, og tatt på seg, oppgaven med å holde toppturstien til Haustarfjellet ryddig og merket. Nyvalgt styre i grendehuset er Turid Espegren, Erik Førde, Tor Anders Hauge, Sveinung Haugerudbråten, Åge Ragnar Hellerslien, Knut Arne Rugsland og Hilde Undem.

Oppussing av ganger

Uken fra 12. til og med 17. mars ble brukt til oppussing av to av gangene. Etter fjerning av gamle vann- og avløpsrør og annen rydding ble det vasket, skrapt, sparklet og malt.

Til slutt ble det lagt nytt gulv og listet. 16 personer var innom dugnaden og det ble arbeidet totalt 175 timer. Dugnad er jo slettes ikke bare arbeid og en halvtimes tid hver dag gikk praten livlig mens mat og drikke ble fortært.

Spiren basar

I Spiren ungdomsforening møtes ungdommer fra 6. klasse og oppover annenhver uke for å lage trearbeider og annet til den årlige basaren. Foreningen er tilsluttet Norsk Luthersk Misjonssamband.

Fredag 23. mars var det duket for årets basar og ungdommene og lederne kunne med stolthet ønske velkommen til en flott kveld med mange fine premier. 65 forventningsfulle bygdefolk kunne glede seg over en tradisjonell basar med åresalg, mat og kaffe, andakt ved Britt Kari Urdal og trekning på bøkene. Basaren innbrakte cirka 35.000 kroner.

 

Tor Anders Hauge

 

LAGARBEID: Daniel Hauge, Åge Ragnar Hellerslien, Randi Katrine Hauge og Turid Espegren maler førstestrøket i gangene.

SPARKEL: Nils Ragnar Aabel sparkler døren mellom gang og hovedstua.

MALER: Erlend Rugsland og Sveinung Haugerudbråten maler andrestrøket.

GULV: Sigve Sundvoll og Andreas Risøy legger gulv i den store gangen, mens Sveinung Haugerudbråten arbeider i yttergangen.

DØR: Anne Karin Landsverk Førde reparerer dør mellom gang og hovedstua.