Vil bevare særpreget

KOMMER: Solid Base er blant artistene som kommer til årets festival.

Det startet som en venners venner-fest for ti år siden. Siden har Gummibåtfestivalen bare vokst med årene.

– Vi regner med 400 deltakere hver dag, men vi har plass til flere, forteller festivalansvarlig Steffan Karlsen.

Fra 6. – 9. juli er det klart for Gummibåtfestivalen langs Tovdalselva. Det som startet som en avslappende ettermiddagstur i gummibåt på Flakksvann med venner i 2007 har blitt til en stor, lokal festival med særpreg.

– Konseptet vårt er det samme. Deltakere vil bli servert konkurranser og underholdning mens de driver nedover elva i gummibåt, noe som er ganske unikt for en festival, sier Karlsen.

Nostalgi

Gjennom hele festivalen vil de bli konserter fra storscenen like ved vannet. På programmet står foreløpig en variert mix av artister. Det svensk-finske bandet Solid Base skal bringe tilbake 90-talls nostalgi fredag kveld, den tyske DJ-en Special D vil sørge for god stemning. Rotlaus, Torgeir & kjendisene, Dunisco & JeyJeysax vil man også få se på scenen. I tillegg kommer norske Tom Hugo og trubaduren Kai Martinsen (Texafire), begge med hver sin unike stil.

– Vi er opptatt av å ha en god blanding for alle, forteller festivalansvarlig.

100 frivillige

Festivalstyret er avhengige av frivillige for å gjennomføre den tre dager lange festen langs elva. Foreløpig trengs det rundt 100 frivillige innen alt fra IT og kioskdrift til rigging og rydding.

– Det har blitt en stor festival med årene, og vi kan egentlig aldri få nok frivillige. Det ligger mye arbeid bak en festival, sier han.

Med unntak av et opphold i 2014 har Gummibåtfestivalen blitt arrangert hvert år, og Karlsen ser frem til nok en festival Tovdalselva, ti år siden de første gang tok med seg gummibåt på Flakksvann for å nyte en kald øl.

– Vi tror det kommer til å bli veldig bra, og regner med stort oppmøte også i år, avslutter Karlsen.