Festivalstemning til tusen!

Konsert om kvelden - Gummibåtfestivalen 2012FOLKSOMT: Et tallrikt og engasjert publikum viser sin glede når sandnesbandet Ingenting står på scenen.
Konsert om kvelden - Gummibåtfestivalen 2012

FOLKSOMT: Et tallrikt og engasjert publikum viser sin glede når sandnesbandet Ingenting står på scenen.

KULTUR. Strålende sol, dyktige arrangører, og rundt 600 festivalgjengere gjorde årets Gummibåtfestival til et flott arrangement, som har tegnet seg inn som en tradisjon på manges sommerprogram.
Forrige helg kunne festivalsjef Per Arne Botn igjen smile bredt, da han sammen med sine rundt 70 gode medhjelpere gjennomførte den tredje Gummibåtfestivalen i rekken på Fiane på Birkeland. Festivalen ble sparket i gang på fredagen med glamrockbandet Valerie fra Arendal. Kveldens store høydepunkt var nok for mange kvinesdalsbandet Luxus Leverpostei, som har holdt på i over 20 år. På Fiane leverte de et underholdende sceneshow, og spilte en blanding av gamle og nye låter.

Ulike farkoster

Gummibåtfestivalen Gummibåtpirater på vei

GUMMIBÅTPIRATER: Tor Svendsen (f.v.), Jahn Atle Rasmussen og Andreas Røstad legger ut på ”det åpne hav” i sin piratinspirerte doning.


Mange var nok glade da sola sto høyt på himmelen da de trasket nedover til Fiane igjen lørdag formiddag. Det store gummibåtracet sto på programmet, og mange hadde lagt ned mange timer til forberedelse av båtene sine. Andre igjen satset på at ”det enkle er ofte det beste” for å komme seg ned Tovdalselva. Gummibåtene fikk litt starthjelp av Knut Solås, for å få et fint driv nedover elva. Noen hadde imidlertid litt problemer da vannet ble grunnere under Mollestadbroa, men da var det bare å komme seg ut og skyve. Ved Birkenes stod Sordal klar for å underholde gummibåtfarerne med god musikk, før de padlet videre. Drøyt 90 båter var med på turen ned elva, noe elveturansvarlig Cato Vehusheia er meget fornøyd med.

Stor stemning

Rapduoen Folkefiender fra Søgne/Arendal var første band på hovedscenen på lørdagen. De varmet opp for det kiltkledde rockebandet Moron Police. I fjor spilte de for tre personer. I år var det betraktelig flere foran scenen, og bandet leverte varene; folk sang med på låtene og den gode stemningen var til å ta og føle på. Sandnesbandet Ingenting, som ble dannet på slutten av 80-tallet, spilte sine velkjente, rølpete rock´n roll-låter og hadde festivalgjengerne med seg hele veien. Den nystarta dj-duoen V!TO avsluttet årets festival med en blanding av house, electro, trance og electro house, i samspill med et storslagent lysshow.

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Per Arne Botn er mer enn fornøyd med årets festival, som etter alle beregninger oppnår et overskudd.
– Nesten alt har gått som det skulle, og det er en nydelig, deilig gjeng som er her i dag.
Medarrangør Gøran Frigstad er glad for at populariteten til festivalen har økt, noe som viser seg på antall besøkende.
– Men vi venter enda flere til neste år, understreker Botn.
– Det er en ting til, roper elveturansvarlig Cato Vehusheia gjennom den ene låten til Ingenting.
– Alle som er her i dag smiler, og det er det vi er ute etter!