Svarte på tiltale

«GRATULERER, LILLEBROR!»: BIL-kaptein Steffen Mollestad gratulerer lillebror Gjøran med 2-0-scoringen mot Rygene.

BIL-spillerne svarte på kritikken fra treneren med en real arbeidsseier over Rygene. Til trenerens store tilfredsstillelse.

– Responsen var veldig, veldig bra, sier en fornøyd BIL-trener Tor Ivar Ruud etter 2-0-seieren i Birkenesparken torsdag kveld.

Etter 0-1-tapet mot Trauma i forrige serierunde ga han spillerne en verbal overhøvling for dårlig innsats. Mot Rygene viste spillerne fra første spark at de var klare til å gå i krigen for treneren.

– Vi tok en prat og ble enige om at vi måtte gå i oss sjøl og løfte oss et hakk. Denne kampen ville vi vinne, forklarer høyrekant Knut Arild Espegren.

De første ti minuttene vant gjestene knapt en duell, og de kan takke et uheldig treff på ballen for at ikke Gjøran Mollestad ga vertene ledelsen allerede etter tre minutter. Utover i omgangen jevnet kampen seg ut, og Rygene skapte flere store sjanser som fort kunne gitt uttelling. Denne gangen hadde imidlertid BIL-spillerne marginene på sin side, samtidig som de ofret alt for å få ballen ut av eget felt. Dermed sto det 0-0 til pause.

BIL-dominans

I andre omgang endret kampen karakter. Rygene-spillerne begynte å merke følgene av høyt, aggressivt press og mye løping etter lange oppspill. Det ga rom for fotrappe teknikere som Gjøran Mollestad og Jakob Flakk.

Gang på gang herjet de med gjestenes forsvar, godt støttet av angrepskollega Knut Arild Espegren og midtbanetrioen Christer Dahle, Steffen Mollestad og Kristoffer Suggelia. Sistnevnte gjorde en god figur etter å ha blitt byttet inn i pausen, selv om han bommet på kampens største sjanse da han satte et perfekt innlegg fra Espegren over fra fem meter.

Snaue 20 minutter ut i omgangen gjorde han opp for seg ved å styre et frispark fra Christer Dahle i nettet til 1-0. Et Dahle-skudd rett på keeper og et Rygene-skudd i stanga seinere var det klart for 2-0, da Gjøran Mollestad alene med keeper iskaldt ekspederte en pen stikkball fra Dahle i mål fra 16-meteren.

Effektiv utlufting

Flere mål ble det ikke, og BIL-spillerne – og treneren – kunne juble for sesongens andre trepoenger.

– I første omgang er innsatsen bra, men spillet dårlig, i andre omgang er både innsatsen og spillet bra. Så det ser ut som utluftinga vi har hatt siden Trauma-kampen har virket. Vi er blitt enige om å løfte oss, for det er altfor mange gode fotballspillere på dette laget til at vi skal spille som vi gjorde mot Trauma, sier Tor Ivar Ruud.

– Veldig deilig med denne seieren, spesielt fram mot de neste kampene, sier Knut Arild Espegren.

Han synes nok treneren gikk hardt ut etter Trauma-kampen, men medgir at laget fortjente å få høre det.

– Vi er jo ikke noe dårlig fotballag, men vi trenger det trøkket vi hadde i dag, sier høyrekanten.

Seieren sendte Birkenes forbi Rygene og opp på 7. plass på tabellen. Neste seriekamp er borte mot tabelltoer Froland lørdag 20. mai.