Stor innsats fra frivillige

BÅL: Terje Murberg, Ola B. Tveite, Torstein Arne Svendsen, fylkesmannen, ordføreren og kongen sitter som lydige skolegutter og følger interessert med på Wenche Flaa Eielands presentasjon. Erik Aamlid til høyre.

Elveplassen bærer fremdeles preg av flommens herjinger når den blir vist fra for kongen.

– Dette er kommunens fremste friluftsområdet, og det ble veldig ødelagt. Hengebrua her holdt så vidt, men utedoen forsvant, forteller Wenche Flaa Eieland til kongen.

Kongen ser ut til å kose seg sammen med representanter fra dugnadsgjengen. Det ser riktig trivelig ut rundt bålpanna, og kongen drikker gjerne kaffe av pappkrus når han er i en gapahuk.

– Hele området her med bruer, stier og flere rasteplasser har stort sett kommet på plass ved hjelp av dugnadsinnsats, og dugnadsfolket må nok trå til for å få området i orden igjen, forteller Eieland.

Hun snakker til en lyttende konge, som tydeligvis er på hjemmebane når det er snakk om lakseførende elver. Under besøket på Elveplassen fikk kongen invitasjon til å komme tilbake for å fiske etter laks, og under et møte med pressa på kommunehuset senere svarte kongen dette på invitasjonen:

– Jeg kommer ikke i morgen, men vi får se, for det er jo en hyggelig invitasjon å få.