Sanitetsforeninga på kryddertur

SANITETSFORENINGA: Foreninga her avbildet på tur. Foran f.v. Rigmor Andersen, Åsta Moldal, Johanna Andreassen, Kari Helen Hansen, Randi S. Harstad, Jette Maria Mollestad. Bak f.v. Reidun Aabel, Laila Aune, Synnøve Jørgensen, Liv Gløresen Tveide, Valborg Lauritsen, Kristine Foss, Berit Gauslå, Gunhild Lunden og Margit Birkenes.

På en strålende dag dro 15 damer fra Birkeland, opp Urdalen ved Mollestad, forbi Sirkilen, Dale og Solheim, fremdeles i Birkenes.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

Turen gikk videre i retning Grundetjern og Landekil, for så å svinge inn til Omestad i Iveland kommune. Krydderhuset på Steane i Omestadvegen var målet.

Her fikk damene omvisning i krydderhaven, og mange visste mye om de forskjellige urtene fra før, både om Isop, Oregano, Løpstikke og bjørnerot eller Parisergrønt som man sier i Birkenes, og mange flere.En verden av gode dufter og smaker, sammen med klosterplanter, planter til mat og medisin og teplanter. I Krydderhuset venta ostepai med salat, krydderkake og iskake , og ikke å forglømme kaffi, noe som smakte godt etter ei lang dosering om de ulike urtene og deres latinske navn.

I Krydderhuset var det også anledning til å handle fra hyllene, varer som bygdefolk leverer for salg, både honning,krydderglass, syltetøy og husflid m.m.

Vertinnen fikk overrakt et koselig golvteppe, vevd av 104 årige Marie Vehusheia fra Birkeland, noe som blei satt stor pris på. Tusen takk for besøket!

 

Innsendt av Astrid M. Gavlen

Krydderhuset