Rusforedrag på Valstrand

UTFORDRER: Kristoffer Svaland ba i desember 2015 ungdomsskoleelevene på Valstrand tenke godt gjennom hvorfor de vil si nei til narkotika. – Har du for eksempel planer om å bli lege, har du en skikkelig god grunn for å holde deg unna. Alle dere har en slik grunn, sa han. Torsdag er han tilbake på Valstrand for å holde foredrag for foresatte og andre interesserte.

Tidligere rusmisbruker holder foredrag for foreldre og andre interesserte.

I morgen kommer Kristoffer Svaland til Birkeland for å snakke om rus, utfordringer unge har i dag, hva foreldre og støtteapparat kan gjøre for å hjelpe, og hvorfor ungdom faller ut av skole og arbeid.

– Dette er aktuelle tema for foresatte og andre som har med barn å gjøre, sier FAU-leder Kari M. Eriksen ved Valstrand skole.

Det er FAU som har hanket inn Svaland til å holde foredraget «Ung dropout» på Kulturarenaen. Svaland er selv fra Birkeland, og har gått på Valstrand skole. Han har en fortid som rusmisbruker, og er i dag blant annet foredragsholder.

SLT-koordinator Astrid Færden Gaare, og representanter fra politiet vil også være til stede.

Også i desember 2015 var Svaland tilbake på Valstrand. Den gang snakket han med elevene om rusmisbruk, og lærte de metoder for hvordan de skulle si nei til narkotika.

– Vil du være med å røyke hasj? Ikke det? Hvorfor ikke? Det vi skal gjøre i dag er å finne grunner til å si nei. Dersom du ikke har tenkt gjennom hvorfor du skal si nei, er det lett å si ja, sa han til elevene.