Reddet poeng med kjempescoring

STRÅLENDE KAMP: Gjøran Mollestad var toneangivende på et periodevis velspillende Birkenes-lag, og sto for kampens desiderte høydepunkt i Holta mandag kveld.

Birkenes gikk mot et høyst ufortjent bortetap mot erkerival Lillesand IL. Så hentet Gjøran Mollestad fram en scoring fra aller, aller øverste hylle.

Kun to minutter gjensto av ordinær tid da den fotrappe teknikeren limte ballen i krysset med et knallhardt brassespark fra like innenfor 16-meteren.

– Det er nok det fineste målet jeg har scoret, sier Mollestad umiddelbart etter kampslutt.

Han legger til at han hadde en lignende avslutning i en seriekamp i fjor, men den gikk i tverrliggeren. Målscoreren er fornøyd med spillet, men mener Birkenes burde hatt med seg tre poeng hjem.

– Vi kjørte jo over dem, egentlig, sier Mollestad til Birkenesavisa.

Misbrukte sjansene

Vi gir BIL-talentet rett i at bortelaget var spillemessig best i lokaloppgjøret i Holta mandag kveld, men BIL-spissene slet igjen med å omsette målsjansene. Hvittrøyene burde ledet 2-0 før det var gått ti minutter, men verken Knut Arild Espegren eller Jakob Flakk hadde den nødvendige flaksen og dyktigheten i avslutningsøyeblikket.

Hjemmelaget kjempet som løver og var slett ikke ufarlige når de gikk i angrep, selv om sjansene ofte var mer resultat av enkeltprestasjoner enn av godt spill. Spesielt var LILs raske venstrekant Kristoffer Væting skummel når han gikk på løp, som han gjorde titt og ofte i første halvdel.

Og det var nettopp et raid av den talentfulle junioren som skapte hjemmelagets ledermål, da Væting kranglet seg fram langs dødlinja og la inn til en umarkert Hans Reiersen, som kunne putte ballen i nettet fra fem meters hold, to minutter før pause.

Stygge taklinger

Kampbildet endrer seg lite i andre omgang. Birkenes trykker på for utligning, men sliter med å få hull på byllen. Lillesand kjemper innbitt og skaper gode muligheter på kontringer. Da er det annerledes med timingen i taklingene.

I første omgang var de knallharde, men stort sett reine og presise. I andre omgang, når spillerne begynner å bli slitne, har de en tendens til å komme i seineste laget. Samtidig som de blir mer og mer desperate etter hvert som det nærmer seg kampslutt.

Ironisk nok er det mannen med friskest bein som får marsjordre først. BIL-innbytter Steffen Flaa har vært på banen kun et kvarter når han får direkte rødt kort for en takling helt ute på sidelinja. Et par minutter etter må en LIL-forsvarer forlate banen etter å ha fått sitt andre gule. Tre minutter deretter kommer altså kampens desiderte høydepunkt, brassesparket til 1-1.

Fineste mål treneren har sett

– Jeg har vært trener i mange år, men jeg har aldri sett maken. Det er det fineste målet jeg har sett, sier Tor Ivar Ruud.

BIL-treneren er strålende fornøyd med målet, brukbart fornøyd med spillet, men absolutt ikke fornøyd med uttellingen på sjansene.

– Jeg synes vi burde vunnet, men de kjemper godt, og igjen er vi ikke effektive foran mål. Vi burde jo ledet to null etter ti minutter, sier BIL-treneren som noterte seks hundreprosentsjanser til BIL i tillegg til det fantastiske målet.

– Spillemessig, da?

– Spillet glir bra i perioder, men vi gir bort litt for mange baller i oppbyggingsfasen, og det gir gode overgangsmuligheter for dem, konstaterer Ruud.

Fortsatt på 8. plass

Resultatet endrer ikke tabellsituasjonen for Birkenes, som holder stand på 8. plass. Lillesand, derimot, faller ned på jumboplassen igjen ettersom Randesund 2 tok sin andre seier for sesongen mot Imås. Torsdag får birkenesingene en ny mulighet til å avansere på tabellen når formsvake Øyestad kommer på besøk til Birkenesparken. Kampstart er 19.30.