Opp og ned i Rupholding

Skiskyting: Lars Helge Birkeland i Rupholding. Arkivfoto

Fredag var Lars Helge Birkeland blant de ti beste skiskytterne i verden. Søndag var det ned på jorda igjen.

– Jeg har ikke så mye å si til mitt forsvar. Det var rett og slett en tung dag på jobben, sier landslagsløperen fra Mollestad etter å ha gått inn til 36. plass i World Cup-jaktstarten i Ruhpolding.

Slått med to minutter og 40 sekunder av vinner Martin Fourcade, til tross for samme uttelling på standplass som franskmannen; 17 treff av 20 mulige. Birkenesløperen vil nødig skylde på sykdommen som satte ham utenfor forrige runde i verdenscupen, men innrømmer at formen kan svinge noe i starten etter en sykdomsperiode. At snøen lavet ned over den tyske skiskyttermetropolen, gjorde det ikke lettere å gå på ski. Da er det hyggeligere å snakke om fredagens 10. plass på sprinten, der han hadde full uttelling på standplass.

– Perfekt skyting. Innsatsen i sporet er jeg også brukbart fornøyd med. Jeg var veldig overraska over hvor bra kroppen fungerte, så det er tydelig at det svinger fort. Jeg får fokusere på det, sier Birkeland.

Mandag reiste han rett fra Ruhpolding til Anterselva for å gå neste World Cup-runde. Fredag er det normalprogram, lørdag stafett og søndag fellesstart. Birkelendingen håper å få gå alle.

Tatt ut til VM

Norges Skiskytterforbund har gjort det første uttaket til VM-troppen som reiser til Hochfilzen i februar.

– Hvem som skal gå de ulike distansene under mesterskapet blir bestemt senere. Dette er første uttak til VM-troppen. Vi kommer til å supplere troppen med flere utøvere, sier idrettssjef Morten Aa Djupvik i en pressemelding.

Både Lars Helge og Fanny Horn Birkeland blir med til verdensmesterskapet.