Travklubbens festdag

Trav Therese NyhavenNr. 3: Therese Nyhaven (t.h.) ble nummer tre med sin "Lille Høvding" foran et stort hjemmepublikum. (Foto: Terje Modal)

Trav Therese Nyhaven

Nr. 3: Therese Nyhaven (t.h.) ble nummer tre med sin "Lille Høvding" foran et stort hjemmepublikum. (Foto: Terje Modal)

TRAVSPORT. Er Pinsetravet blant årets høydepunkt for de lokale travinteresserte. Med strålende vær og mange skuelystner kunne ikke rammene være bedre.

Også i år ble det invitert til travfest når Lillesand og Birkenes Travklubb kunne invitere til Pinsetrav på Flaksvannsbanen. 40 hester stilte til start i åtte forskjellige løp, med Ingsons Minneløp som det gjeveste. Rekrutteringen til travsporten ser også lovende ut med mange ivrige yngre utøvere som kjørte i fem forskjellige ponniløp.

De ivrige jentene i arrangementskomiteen høste mange lovord for arbeidet de hadde lagt ned før og under løpet. Komiteens leder Kristin Tveite sa seg meget godt fornøyd med oppmøtet både av deltagere og publikum.
– Vi har fått flere store hester til start i år, og tilbakemeldingene tyder på at vi har et bra stevne hvor folk kommer igjen og igjen, sier hun.
En av de faste gjengangerne er travtrener Arild Berås, som har vært med på Pinsetravet siden starten i 1988.
– Jeg synes det er utrolig gøy å kunne stille på disse lokalkjøringene, også er det alltid veldig hyggelig her med mye folk. Jeg synes også at jentene i komiteen fortjener mye skryt. Det er ofte en fordel med sultne jenter i komiteen, de har et stort ønske om at alt skal bli bra.
Lokalkjøringene har enorm betydning for rekrutteringen så jeg håper de fortsetter med det sier han, og lover i hvert fall at han alltid vil prioritere det.
Det gjeveste løpet er Ingsons Minneløp etter Steinar Svendsens Ingson som herjet norske travbaner for omtrent 20 år siden. Sammen med Alm Svarten var den dominerende på den tiden, og kjørte inn hele 1, 7 millioner kroner. Det var ingen birkeneshester med i løpet, som ble vunnet av Anders Hegglands Kjenner Tor foran Berås´ Lineas Elfin.

Stor dag for tre generasjoner

For familien Jansen ble det et særdeles hyggelig pinsetrav. De kan med rette kalles en ekte travfamilie og hadde tre generasjoner sterkt involvert på Flaksvannsbanen.
Eldstemann Reidar Jansen (81 år) vant med sin 4-årige Edel Frøya, godt kusket av Reidars sønn Roy Arne. Edel Frøya kjøpte Roy Arne for tre år siden på auksjon i Oslo som et hobbyprosjekt for faren. Nå tyder mye på at de kan oppleve morsomme ting på travbanen sammen, og håper de snart kan få prøvd seg i rikstotoløp.
81-åringen som har drevet med hest siden 1975 var imponert over hesten sin som vant lett i et sterkt felt, og Reidar mener selv den hadde mer inne om nødvendig.
I nest siste løp var det yngste blad Jansen sin tur. Ida Jansen fikk her en flott andreplass i montèløp med sin ”Blow the Bugle”