Med messing og slag

Danske Struer brass band besøker Birkenes hornmusikk til helga.

– Til helga skal Birkenes hornmusikk og Struer brass band tilbringe tid sammen. Danskene skal bo på Hagestad hytteutleie, så fredag blir det en tur til Flakkefossen før vi treffes til mat, bli-kjent og fellesøving, sier Karin-Ingrid Witter i hornmusikken.

Struer brass band er et orkester med bare messinginstrumenter og slagverk. Det ble stiftet i 1982, og består i dag av rundt 30 medlemmer under ledelse av Birgit Damgaard. Hun er utdannet klassisk trompetist fra Nordisk Musikkonservatorium.

Repertoaret til bandet er alt fra originale brassband-komposisjoner, populærmusikk og kirkemusikk til danske sanger. Orkesteret har egen konsert ett par ganger i året og holder dessuten en del kirkekonserter.

– Lørdag ettermiddag skal vi ha konsert i Kilden. Deretter skal vi se litt av Kristiansand før vi gjør oss klare for konsert på folkehøyskolen på kvelden. Vi skal spille noe hver for oss og så skal vi spille noe sammen. Det blir mye fin lyd, sier Witter.

Konserten i Kilden går av stabelen klokka 14.00, mens dørene til konserten på Birkeland åpnes klokka 19.00. Og ikke nok med det, søndag formiddag klokka 11.00 deltar det danske bandet i gudstjenesten i Vegusdal kirke.

– Hjertelig velkommen til en eller flere av disse opptredener, sier Witter.