Lopper og lapper

TRÆR: Juletreselgerne Hanna og Sara med potensiell kunde Synnøve til høyre.

Birkeland frikirke inviterer til tradisjonsbygging for hele bygda.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

– Her ser vi den spede begynnelsen på en ny tradisjon på Birkeland!

Ordene kommer kontant fra primus motor og idéskaper Gunn-Lise Jansen innenfra kaféen på motellets, eller skal vi si Frikirkens kafé på Strøget. Jansen er raskt ute og påpeker at dette slett ikke bare er hennes idé, men at dette er en tanke som har vokst frem hos flere over tid.

Derfor ble det, en knasende kald og fin lørdag 16. desember, arrangert Lopper og Lapper utenfor og inni Frikirkens lokaler, godt ivaretatt av Jansen og hennes gode medhjelpere.

– Vi ønsker å gi hele bygdas barn og voksne en mulighet til å bruke det fine området vårt, og med det vise at det skjer noe her på bygget, sier hun, og legger til:

– Hensikten er at barn kan komme og selge ting de har vokst fra, og voksne kan selge eksempelvis ting de har laget eller ikke trenger lenger.

BRUKT: Gunn-Lise med en av hennes blide medhjelpere Nebiat, avbildet i bruktavdelingen innenfor kaféen. Gode muligheter for et kupp her!

Det blir også påpekt med tydelighet at dette ikke er begrenset til de som går i Frikirken til vanlig.

– Nei, dette er for alle! Vi ønsker å skape et fellesskap, vise mulighetene til å skape noe og bruke de flotte arealene vi har her. Alle er hjertelig velkomne, og det er plass til mange flere, sier hun.

Jansen ser for seg at Lopper og Lapper skal arrangeres noen ganger i året, og at begrepet skal bli noe birkenesinger kjenner igjen. Hver enkelt må også ordne sin egen salgsbod hvor barn får gratis plass, mens voksne må betale en symbolsk sum for å stille ut.

Arrangementet skal være enkelt, lite stell og mye moro.

– Vi oppfordrer også til å gi 10 prosent av overskuddet til en god sak. Dette kan være en sak man selv brenner for, ellers vil jeg i år foreslå Røde Kors og deres arbeid blant barn på flukt. Helt frivillig selvfølgelig, sier Jansen.

Utover de lovede lopper og lapper, kunne man kjøpe juletrær, kaffe, kaker, hjemmelagede kort, hjemmelaget syltetøy og julegodteri. For å si det med arrangørene: en liten, men god start på en ny tradisjon på Birkeland. Flere bidragsytere ønskes hjertelig velkommen ved neste anledning.

Innsendt av Stig Robert Gjertsen

SALGSBOD: Silje har laget sin egen salgsbod hvor man kunne få kjøpe både gløgg, kaker og ellers det man måtte ønske. Det meldes om meget god service!