Lærerens beste elev

VANT: Torsdag kveld brøt Birkeland-hesten Vikson forbannelsen, og var tilbake som en vinner – over ett år siden forrige triumf. FOTO: Morten Skifjeld / Hesteguiden.com

Kjøreskolelærer Tor Einar Kornbrekke fra Birkeland viste frem sin beste elev på Klosterskogen Travbane torsdag.

Fem år gamle Vikson var endelig tilbake på vinnersporet.

– Jeg har ikke vært frustrert over Vikson, jeg har vært forbannet, sier kusk Lars Anvar Kolle etter at Birkeland-hesten endelig var tilbake som en vinner torsdag.

I en pressemelding fra Sørlandets travpark slås det fast at Vikson er en vaskekte Birkeland-hest, oppdrettet av Frode Hatlevik og Arild M. Gundersen og eid og trent av kjøreskolelærer Tor Einar Kornbrekke.

Den fem år gamle hingsten har vist god kapasitet, men har den siste tiden fått ord på seg for ikke å ville vinne travløp. Torsdag kveld kom endelig revansjen for kretsen rundt hesten. Vikson hadde løsnet håndbrekket.

– Jeg hadde ikke gitt opp å få Vikson tilbake som en vinner, han har jo vært på trippelen de fleste gangene, understrekte Kornbrekke overfor TV-kanalen Rikstoto Direkte etter løpet.

For første gang siden 7.mai 2016 kunne Vikson seiersdefilere ned oppløpet som en vinner på Klosterskogen Travbane.

– At han fikk gå i tet i dag var en stor fordel. Jeg fikk ertet ham litt rundt siste sving, og vi kjørte fort nedover oppløpet, slo Kolle fast.

Vikson travet 1.27,5a/1700 meter og tok karrierens femte seier i det 23.forsøket.