Folkehesten godt i gang

EIERBESØK: Folkehesten Sørlandet, Global Ruska, fikk hyggelig besøk av en av andelseierne sist uke da Laila og dattera Maren Skjulestad (6 år) besøkte stallen på Åbål og fikk ta seg en liten ridetur på hesten som de eier en av de 1000 andelene i. Maren har gledet seg og sett frem til dette møtet i lang tid. Foto : Johannes Panahi

EIERBESØK: Folkehesten Sørlandet, Global Ruska, fikk hyggelig besøk av en av andelseierne sist uke da Laila og dattera Maren Skjulestad (6 år) besøkte stallen på Åbål og fikk ta seg en liten ridetur på hesten som de eier en av de 1000 andelene i. Maren har gledet seg og sett frem til dette møtet i lang tid. Foto : Johannes Panahi

Global Ruska er årets folkehest på Sørlandet. I stallen på Åbål legger hun og trener Kari Anne Knutsen grunnlaget for et begivenhetsrikt år med mange gode travøyeblikk.

Folkehesten Sørlandet ble fulltegnet de siste minuttene før salget stengte søndag 7. februar. Deretter har ting rullet fort. Søndagen etter gikk Global Ruska sitt første løp på Sørlandets Travpark da hun stilte opp i sterk konkurranse i V65s tredje løp. Det ble en 6. plass og en grei gjennomkjøring var dommen etter løpet.

– Hun møtte god konkurranse, og var i tillegg tung og stinn av trening. Det gjør at man per dags dato ikke kan forvente noe mer av henne. Det beste vi merket oss var at hun løp rett og fint, mens hun tidligere har vært litt skjev i travet, sier Knutsen til Birkenes Avisa.

Siden folkehesten kom til Åbål i Birkenes har Global Ruska lagt på seg 60 til 70 kilo, det meste i muskler.

– Det har gjort henne godt. Hun er stor og sterk, og fremfor alt travsikker. Det skjer nesten aldri at den galopperer, sier treneren, og legger til:

Hun er foreløpig mer sterk enn rask og vi vil nok satse på litt lengre distanser også.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!