Karrierens andre seier

TRAV Boen Odin og kusk Eirik Høitomt fotografert på Bjerke i mai. FOTO: Anders Kongsrud / Hesteguiden.com.

Reddet fra flommen, vant på hjemmebane i helga.

– Vannet sto nesten opp til magen på de to hestene vi hadde stående i stallen på Birkeland, sier Ida Jansen, i en pressemelding fra Sørlandets travpark.

Hun og samboer Ole Andreas Tveit Blålid fikk søndag kveld en etterlengtet opptur da deres Boen Odin vant på Sørlandets travpark. Skrur vi tida snaue to måneder tilbake var dramatikken stor da stallen Boen Odin sto på ble tatt av vannmassene under flommen.

De voldsomme vannmassene flyttet stallen i Tollnes-krysset, og Jansen måtte flytte hesten til arbeidsgiver Johan Kringeland Eriksen på Inntjore i Grimstad i hui og hast.

Opplevelsen ser ikke ut til å ha satt negative spor i den seks år gamle kaldblodsvallaken, som søndag kveld var tilbake som en vinner på Sørlandets travpark, og med det noterte sin andre seier i karrieren.

– I dag møtte han hester som han normalt sett har vært bedre enn tidligere. Han har respondert bra på å bytte treningsmiljø og i tillegg har vi endret litt på balansen. Nå går han med aluminiumssko på alle beina, og det synes jeg har gjort hesten rappere i steget, sier Eriksen, og legger til:

– Jansen gjør en utrolig god jobb med ham, og han blir bare bedre og bedre.