Julefeiring på arabisk

SMAKSBOMBE: Festkokk Samer Al-Barahmeh byr fram et stykke Kundfe, en riktig delikatesse av en dessert, med ost som en av ingrediensene. Videre mot høyre ser vi festarrangør Qays Bin Khadra og hans sønn Obay.

Høytlesning fra Koranen, gaver og masser av deilig mat var blant ingrediensene da et femtitall av våre nye landsmenn feiret i kantina på kommunehuset.

– Dette er vår julefeiring, sier Qays Bin Khadra.

Firebarnsfaren fra Syria var både arrangør og vert da muslimer bosatt på Birkeland ble invitert til å feire Profeten Muhammads fødselsdag. Rundt 50 mennesker i alle aldre, fra Syria, Palestina, Irak, Somalia, Elfenbenskysten og Norge takket ja til invitasjonen.

Blant dem ordfører Anders Christiansen og ansatte på Læringssenteret og i Flyktningtjenesten.

På programmet sto sang, film og historielesning om sentrale hendelser i Profeten Muhammads liv. Høytlesning fra Koranen hørte med, selvsagt utdeling av gaver til de minste, og sist, men absolutt ikke minst; masser av deilig mat.

Blant rettene som var smakfullt dandert på festbordet var seks ulike typer arabisk salat og et rikholdig utvalg varmretter fra både det arabiske, det indiske og det greske kjøkken. Til dessert ble det servert Kundfe og krydret arabisk kaffe.

Ingen barn slapp ut av kantina uten en julegave i hendene. Disse ble delt ut til stor jubel og muntre kommentarer fra foreldre og søsken.

FESTKOKKEN MED FAMILIE: Samer Al-Barahmeh, her med sin kone Rawan Ghasi og døtrene Mila og Lilian, har fem års fartstid som kokk ved Hotel Continental i Damaskus og åtte år som kjøkkensjef ved et stort sykehus i den syriske hovedstaden.

GAVER MÅ TIL: Den arabiske «julefesten» rundet av med gaveutdeling for de minste. At gavene ble satt pris på, er ikke vanskelig å se på fjeset til lille Mohamad Al Zarkan.

SOSIALT: God mat og sosialt samvær er godt for kropp og sjel. Assiata Touré (t.v.) og Osman Jufun (t.h.) koser seg med desserten. Videre rundt bordet ser vi (f.v.) Safia Al Husseini, Haidar Abdelhussein Nouri Al-Mayoufi og Bakary Bamba.

KJØKKENTJENESTE: Mange stilte opp frivillig og sørget for at fødselsdagsfesten ble vellykket. Omar og Amarat tok sin tørn i oppvasken med et smil.