Jul på museet

JULESTEMNING: Om snøen kommer tide i år, vet vi ikke, men Jul på Grasham pleier uansett å sette besøkende i den rette stemningen før jul. (ARKIVFOTO)
JULESTEMNING: Om snøen kommei tide i år, vet vi ikke, men Jule på Grasham pleier å sette besøkende i den rette stemningen før jul. (ARKIVFOTO)

JULESTEMNING: Om snøen kommer i tide i år, vet vi ikke, men Jul på Grasham pleier uansett å sette besøkende i den rette stemningen før jul. (ARKIVFOTO)

ADVENT. Søndag 8. desember blir det igjen førjulsstemning på Grasham, med aktiviteter for barn og nysgjerrige voksne.

Museets folk åpner alle bygninger for publikum og viser håndverk og gamle tradisjoner.
Snekring av leker og spikking i snekkerverkstedet i varmen fra vedovnen er alltid populært. En etasje opp demonstrerer Henning Langendorff skomakerfaget mens museumsbestyreren svinger hammeren i smia.
Jul på Grasham 2012 (72)Det blir café med taffelmusikk i den nyinnvidde Knutson-salen i museets nybygg. Her blir også kunstutstilling med arbeider av Anne Lise Egeland.
I gamlehuset blir det full aktivitet; pepperkakebakst, spinning, husflid og salg av julegaver og pynt fra Birkenesamatørene. Her blir også salg av den nye bygdesoga som mange har ventet på og Else «Sprossa» Rønnevig vil selge sin siste bok.
Museet byr også på to utstillinger «Bondens landskap» og «Fortida vår – Birkenes i endring». Den rette julestemningen settes av aspirantkorpset til hornmusikken. Selvfølgelig blir det juletre og nisse, og de som vil, kan ta en runde i vogna etter hesten.

Museet ønsker alle velkomne til gårds!

Birkenes Bygdemuseum