Inviterer til brannstasjonen

FULL FYR: Brannmann Odd Pettersen har tidligere fått fyr på smultgryta, og lørdag blir det igjen muligheter til å se brannstasjonen på Tollnes fra sin beste side.

Lørdag åpnes både portene og kranene når små og stor inviteres til å leke med slangene.

– Dette er en viktig dag for oss, og en viktig dag for bygda. I fjor kom det mange folk, og vi håper mange vil ta turen til Tollnes i år også, sier Odd Pettersen i KBR Birkenes.

Brannvesenet lokalt i Birkenes beskriver åpen dag på brannstasjonen som en flott tradisjon, og til lørdag åpner de igjen portene på brannstasjonen på Tollnes.

– Arrangementet samler voksne og barn til morsom læring med en alvorlig undertone. Vi går nå inn i en årstid der antall boligbranner vanligvis øker i takt med at vi trekker innendørs, skrur på varme, fyrer i ovnen og tenner lys, sier Pettersen.

Tidligere år har 250.000 publikummere over hele landet strømmet til brannstasjonene under åpen dag. I år åpnes dørene fra 11.00 til 14.00 lørdag for Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) sine stasjoner i Vennesla, Lillesand, Søgne, Birkenes og Kristiansand.

– Ta med deg søsken, foreldre, besteforeldre, venner, ja så mange som mulig, sier Pettersen.