God innsats tre mot tre

FORNØYD: Heine Tønnessen (t.v.) er fornøyd med at laget skårer mot Jerv.

På fotballbanen er det fortsatt viktig å være bedre enn Lillesand.

– Vi har aldri tapt mot Lillesand, og det er ganske greit. Det er viktig å ikke tape mot dem, for da hadde vi vært ganske dårlige, sier Vilma Håkedal Tveite til Birkenesavisa.

Årets 3v3-turnering i Birkenesparken byr med andre ord på kjente rivaliseringer. En rekke lag fra hele Sørlandet er samlet for å spille hurtig og tett fotball, tre mot tre. Det blir mange kamper, og potensielt mange mål for de unge lovende.

– Akkurat nå tapte vi derimot nesten mot noen seksåringer, og det er jo ganske flaut. Vi har heldigvis vunnet en del kamper, men det viktigste er likevel å ha det gøy sammen, sier Max Tveite.

Syv minutter

Kampen mot seksåringene på Donn-laget fra Kristiansand endte med ett mål i Birkenes favør, men det er det få som legger seg på minnet særlig lenge. Kampene varer i syv minutter, og når det står på som verst venter neste kamp tre minutter senere.

– Det er viktig å ha det gøy sammen med laget ditt. Bestevenninna mi spiller på laget mitt, og det er jeg veldig glad for, sier Ingvild Flaa Agerbo, og viser til allerede introduserte Vilma.

Gir alt

Selv om ikke resultatene er det viktigste, legges ikke innsatsen igjen på sidelinja når dommeren setter i gang kampene. Fem og et halvt år gamle Heine Tønnessen innrømmer å bli sliten.

– Jeg klarer å gi alt når jeg spiller, og det gjør at jeg blir litt sliten. Det er veldig fint å spille fotball, og når vi er ferdige får vi medalje, sier han.

Etter en del tapte dueller, og kamper, fikk hans Birkenes-lag notert seg en seier mot gulkledde Jerv. Selv prikket han inn et mål, men tilskrev det godt lagarbeid.

–Jeg trener litt, men ikke hver eneste uke, sier han.

80 liter vaffelrøre

Seieren ble feiret med en vaffel, og det er ikke et uvanlig syn. Åse Vehusheia kan fortelle at det er rørt sammen 80 liter vaffelrøre denne dagen.

– Jeg var her klokka åtte i dag tidlig, og da ble det noen vafler til frokost. Men jeg har egentlig med meg noen sunne knekkebrød som jeg skal spise seinere, sier Vehusheia.

Om det blir tørre knekkebrød eller sprø vafler gjenstår å se.

– Tre timer skal jeg stå her, og jeg må vel innrømme at vafler ikke det første som frister når jeg kommer meg hjem etter hvert, sier vaffelsteker Kristine Ramse.

Høy presisjon

Ikke mindre enn tre vaffeljern har hun kontroll på, og kan med det nesten konkurrere med Eirik Ulltang når det kommer til presisjonsarbeid. Som i fjor imponerer nemlig Ulltang sitt Birkenes-publikum med ulike triks på sykkelen, når det er tid for et avbrekk fra fotballsparkinga.

– Trailsykling er når du er veldig glad i å sykle, og aldri slutter med det. Da kan du begynne med trailsykling etter hvert, sier Ulltang til publikummet i hjørnet av Birkenesparken.

Blant dem som vet hva Ulltang er god for er Lukas Stordal. Han nøler derfor ikke med å tilby sin hjelp, når Ulltang ber en modig publikummer tre fram fra massene. Instruksjoner blir overflødige, og borkisen legger seg uoppfordret ned på bakken slik at Ulltang kan gjøre alskens triks over og ved siden av unggutten.

– Ganske gøy, og ikke noe skummelt i det hele tatt. Jeg vet han har kontroll, og tror ikke det går galt, sier Lukas etter showet.

– Men fotballen da, hva er gøy med en slik turnering?

– Små mål og små baner innbyr til raskt pasningspill. Jeg håper vi slår Jerv i dag, for de har vi dessverre tapt for før, avslutter han.

LAGARBEID: Ingvild Flaa Agerbo, Vilma Håkedal Tveide og Max Tveide påpeker at det er viktig å gjøre ting sammen.

VAFFEL: Kristine Ramse og resten av dugnadslaget som betjener vaffelstekeriet skal tømme 80 liter vaffelrøre i jernet i løpet av dagen.

KONTROLL: Eirik Ulltang har stålkontroll, og Lukas Stordal er ikke det minste bekymret for å bli skadet i Birkenesparken.

KNAPP SEIER: Max Tveide mener seieren mot Donn ble unødvendig knapp.