Hovedmann bodde i Birkenes

FOTO: Politiet

Begge hovedmennene i narkotikanettverket skal ha bodd i Birkenes på ulike tidspunkt.

– Det er funnet en plantasje i en enebolig i Birkenes. Vi har ikke lyst til å gå noe nærmere inn på hvor, for dette narkonettverket har leid et hus, og huseier har ikke visst om aktiviteten, sier leder av avsnitt for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, Thor Atle Pedersen til Birkenesavisa.

Politiet mener å ha slått ut et profesjonelt nettverk av kriminelle aktører som har drevet med omfattende narkotikavirksomhet. I en pressemelding kommer det fram at nettverket har brukt Agder som base, og at nettverket etter politiets mening har vært svært profesjonelt. Det har vært utstrakt bruk av falske ID-papirer og personer med ulovlig opphold i Norge.

Razzia i desember

– Vi mener å ha slått til ganske tidlig mot plantasjen i Birkenes, så de har ikke holdt på lenge med hasj-produksjon herfra. Totalt er det snakk om til sammen 750 planter fordelt på Åseral og Birkenes, hvor plantasjen i Åseral var litt større, sier Pedersen.

Huset i Birkenes skal ikke ha vært brukt som knutepunkt for nettverkets øvrige narkoaktivitet. Det var natt til 10. desember i fjor politiet aksjonerte mot, og pågrep syv personer. I tillegg til beslag av cannabisplantene, ble det tatt beslag i et betydelig kvantum med annen type narkotika.

– En foreløpig analyse av narkotikabeslaget viser at det er snakk om cirka 30 kilo amfetamin, cirka seks kilo kokain og cirka ti kilo hasj. Dette er ett av de desidert største beslagene av narkotika i Agder politidistrikt noensinne, sier Pedersen i en pressemelding.

Flytta til Stavanger

Til Birkenesavisa forteller Pedersen at huset i Birkenes kun har vært brukt som plantasje, og oppholdssted for en av to hovedmenn i narkonettverket. Mannen i 30-åra er albansk statsborger, og oppholdt seg i Norge ulovlig.

– Den andre hovedmannen har tidligere bodd i huset sammen med sin samboer. Da disse to flyttet til Stavanger, flyttet den andre hovedmannen inn, sier Pedersen.

Nettverkets virksomhet i Birkenes skal dermed ha vært beskjedent, sammenlignet med den øvrige illegale aktiviteten til nettverket. Politiet anslår at narkotikaen som ble beslaglagt i desember har en gateverdi på rundt 15 millioner kroner.