Hedret etter 30 år på veiene

ENDRING: Kjell Finnøy har merket flere endringer i transportbransjen siden han startet i 1987. – Blant annet har semitrailerne og utstyret blitt mye bedre, sier han.

Kjell Finnøy stortrives i transportbransjen, og har ingen planer om å slutte med det første.

– Det var mye tilfeldigheter som gjorde at jeg begynte, men trivsel har bidratt til at jeg fortsatt er her, forteller Kjell Finnøy.

Birkenesingen begynte å jobbe for Bendiks Transport i 1987. Nylig ble han hedret med medalje for lang og tro tjeneste, og han ble overrasket av ledelsen og de ansatte med middag på Hotel Norge i Lillesand.

– Jeg ble litt satt ut, men det er moro å vite at man blir satt pris på av arbeidsgiveren, forteller han.

Bedre utstyr

Til daglig frakter han containere fra 3B Fibreglass til havna i Kristiansand med en fem år gammel Scania semitrailer.

– En stor endring jeg har sett i løpet av de 30 årene jeg har vært i transportbransjen, er utstyret. Trailerne er mye bedre å kjøre og utstyret har høy kvalitet, forklarer han.

Han trekker også frem kjøre- og hviletidene.

– Dette er noe som har endret seg betraktelig siden jeg begynte, og dette har både fordeler og ulemper. Da kjørte man til man kom frem. Nå må man passe på klokken, og være nøye med å ta pausene, forklarer han.

Startet på tomta

Da han begynte i Bendiks Transport for 30 år siden holdt de til på tomta ved Strøget. I takt med at bedriften vokste ble plassen fort for trang, og for ni år siden flyttet de ned til Storemyrsletta.

– Vi har 43 ansatte, og vi har hatt flere som har jobbet her i både 30 og 40 år. Det er en stabil arbeidsplass som mange velger å bli værende i, sier Hilde Nyhaven hos Bendiks transport.

Finnøy har heller ingen planer om å slutte med det første.

– Jeg har det veldig greit her. Da jeg begynte var det mye langkjøring, men nå er det faste ruter og greie arbeidstider. Jeg trives godt bak rattet, avslutter han.