Har fått veien tilbake

FLAKK: Siri Sørlien med barna Amalie, Ingrid og Teodor fikk onsdag veiforbindelse til Flakk.

Etter tre dager avskåret fra omverdenen er hverdagen tilbake på Flakk.

– Mannen tok årene fatt, og rodde til jobb på mandag. Selv har jeg avspasert disse dagene, men er tilbake på jobb i morgen, sier Siri Sørlien til Birkenesavisa.

Onsdag skinner sola på Flakk. I alle fall mellom regnbygene. Etter å ha vært isolert fra resten av Birkenes siden søndag, ble veien igjen farbar onsdag morgen. Uten vei har beboerne i området fått en smakebit på hvordan ting var i virkelig gamle dager, uten veiforbindelse.

– Vi har en sti over heia, så i går tok jeg med meg barna og gikk til butikken på Birkeland. Det er ikke mer enn 3,5 kilometer over heia, og stien er grei, så det var en fin tur, sier Sørlien.

Lengre ute på Flakk har de vært uten strøm, men for Sørliens del har gått helt greit å være isolert og uten bilvei. For barnas del har det vært spennende å holde øye med vannstanden over veien.

– For dem har det vært veldig spennende, og noe av det første vi har gjort hver morgen er å sjekke hvor høyt vannet har stått, sier hun.

Tid til å bade på Flakkeveien har det også blitt.

– Det var ganske gøy å bade midt i veien, men også ganske kaldt, sier dattera Ingrid.

Kommunen melder onsdag at de aller fleste kommunale veier nå er kjørbare. Det samme gjelder for de fylkeskommunale veien, med unntak av Tveideveien som fortsatt er stengt ved broa over Møllebekken.