Håper å skape god stemning

Julevandring og julegrantenning i Birkenes. Se programmet her.

Tradisjonen tro blir det julevandring og julegrantenning på Tobias jorde første søndag i advent.

– Julevandringa med ulike stasjoner rundt jordet startet i 2007 og er blitt en koselig og populær førjulsvandring, sier kulturleder Wenche Flaa Eieland.

På vandringa kan barna steke pinnebrød på bål hos speiderne, de kan oppleve stallen og krybba, møte nissene ved bålet som kanskje har noe julegodteri å by på, og barneidretten har nissedans som alle barna kan være med på.

Birkeland musikkorps stiller opp hvert år, og det blir garantert mange ringer rundt juletreet. Ordfører Anders Christiansen (Ap) vil tenne julegrana, og som tidligere år vil det hele avsluttes med fyrverkeri som er sponset av Svea og Coop Extra Birkeland.

– Det var meget stemningsfullt i fjor da «Deilig er jorden» ble spilt på trompet fra den største krana i Birkenes. Lyden ljomet flott utover jordet og vi håper å få til det samme i år, sier Eieland.

På kvelden er det lysmesse i Birkenes kirke sammen med speiderne.

Også på Herefoss blir det julegrantenning søndag 3.desember klokka 17.00.  Birkenes hornmusikk vil da spille, og det blir julegodt og servering fra klokka 15.00.

På Engesland blir det tenning av julegrana klokka 16 .00 og to timer seinere blir det musikal med korene «Hjertevenner» og «Bygdegutane».