Flagglina kappa

REGNBUEFLAGG: August 2017 vaiet regnbueflagget utenfor kommunehuset på Birkeland. Der fikk det ikke henge lenge.

Regnbueflagget på Birkeland er fjernet. Ordføreren forsøker å skaffe nytt.

Det var onsdag Birkenes kommune heiste regnbueflagget utenfor kommunehuset på Birkeland. Etter planen skulle flagget vaie ut uka. Nå er det borte.

– Heisingen av regnbueflagget utenfor kommunehuset har ikke gått upåaktet hen. Da de ansatte på kommunehuset kom på jobb torsdag morgen sto flaggstanga naken, uten regnbueflagget. Noen har kappet snoren og fjernet flagget i løpet av onsdag kveld eller natt til torsdag, melder Birkenes kommune på Facebook.

Kommunen anser handlingen som hærverk og tyveri og vil politianmelde saken.

Forsøker å skaffe nytt

– Dette er trist. Jeg synes veldig lite om denne måten å reagere på overfor noe man er uenig om, sier ordfører Anders Christiansen (Ap) til Birkenesavisa.

Han er for tida i Tromsø på landsmøte for Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar. Fra Nord-Norge har han forsøkt å få tak i et nytt regnbueflagg.

– Jeg vet ikke hvor enkelt det er å få tak i et nytt flagg, og det er begrenset hva jeg får gjort med saken før jeg er hjemme igjen på lørdag, sier han.

– Kan du forstå at noen reagerer så sterkt på dette flagget, at de går til det skritt å kappe det ned?

– Det å forstå og akseptere er to forskjellige ting. Det har vært protester mot flagget, og det har jeg merket meg. De fleste har likevel vært positive, påpeker Christiansen.