Feirer 25 år

FEIRER: Anne-Karin Tveide serverer kake for fem år siden. Nå er det nok en gang duket for fest på aktivitetssenteret.

Aktivitetssenteret inviterer på bløtkake og trekkspillmusikk.

– Vi ønsker å markere at det er 25 år siden aktivitetssenteret åpnet i dagens lokaler. Det blir brus, bløtkake og trekkspillmusikk til vanlig fredagskaffetid, sier Anne-Karin Tveide.

Normalt settes fredagskaffen til trekk i god tid før dørene åpner halv elleve, og slik blir det også til fredag. Tveide går bredt ut og inviterer omtrent alle som har hatt noe med aktivitetssenteret å gjøre opp gjennom tida.

– Jeg har ikke fått sendt ut invitasjon til alle som har arbeidet her, lønnet eller frivillige, men alle er velkomne. Om det er noen andre som har hatt tilknytting til aktivitetssenteret er de også hjertelig velkommen, sier Tveide til Birkenesavisa.

Ei trekkspillgruppe vil stå for det musikalske innslaget under feiringa. Det vil bli mulighet for allsang, og kanskje en svingom. Tveide lover også mimring om alt det som har skjedd gjennom 25 år.

– Det har vært mye allsidig aktivitet her med snekkerverksted, maling i alle varianter, forskjellige håndarbeid, og mye turer og andre aktiviteter. Besøker har gått opp og ned, men de siste årene har tilbudet vært godt benyttet, sier hun.

En stund var det transport både fra Vegusdal og Herefoss til Birkeland. I dag er det kun Herefoss-ruta som er aktiv. En dag i uka er det mulighet for å ta buss fra Herefoss til kommunehuset.

– Fredagskaffen er populær, og her kan det gjerne kommer 40 stykker. Bingoen på onsdagen er også et tilbud som mange setter pris på, sier Tveide.