Et steg i riktig retning

Skiskyting: Lars Helge Birkeland i Rupholding. Arkivfoto

Skiskytter Lars Helge Birkeland er fornøyd med 14. plassen i torsdagens normalprogram i første verdenscuprunde i Østersund.

Birkenesløperen lå på 3. plass etter første skyting etter å ha skutt fullt hus. Én bom på andre skyting sendte ham nedover på lista, men med en ny prikkfri skyting på tredje tur innom standplass var han med i toppen igjen.

Så ble det én bom på siste skyting, og dermed røk en plass blant de ti beste. Men mollestadgutten klarte å holde tempoet noenlunde til mål, ble tredje beste nordmann og slo sterke løpere som tyske Schempp og østerrikske Eder med henholdsvis 13 og 45 sekunder.

– Brukbart, det. Jeg er fornøyd med farta i sporet på det tunge føret. Den liggende skytinga var veldig bra, men på stående ble det litt stang ut. Men alt i alt et steg i riktig retning, sier 29-åringen til Birkenesavisa.

Lagkamerat Johannes Thingnes Bøe leverte ett av tidenes sterkeste normalløp, skjøt fire fulle hus og knuste resten av verdenseliten. I mål var han over to minutter foran toer Fillon Maillet fra Frankrike, mens fjorårets verdensener Martin Fourcade ble henvist til tredjeplass, 2.14 bak nordmannen. Nest beste nordmann ble Emil Hegle Svendsen på 12. plass.

Lørdag skal det gås sprint, før verdenscuprunden i den svenske skiskytterhovedstaden avsluttes søndag med jaktstart.