Basar for UNICEF

BASAR: Tyra (8) og Frida Aamlid (8), og Emma (7) og Amalie Bjerke Dalene (9) holdt basar til inntekt for TV-aksjonen og UNICEF.

Innbyggerne i Birkenes ga 220.000 kroner til TV-aksjonen.

– Det er vanskelig å sette ord på gleden og takknemligheten jeg føler nå. Hjertens takk til alle som har bidratt sier fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen på Agder, Anita Mørland i en pressemelding.

Søndagens TV-aksjon ga FNs barnefond UNICEF 223 millioner kroner landet under ett. Pengene skal gå til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

– Været kunne ingen gjøre noe med. Det ble en spesielt våt dag på Sørlandet. I mange opptellingsbanker måtte vi tørke sedler – mens mynttellere også fikk sine utfordringer i perioder, sier Mørland.

Mens det i Birkenes ble samlet inn 220.000 kroner, er totalen for Aust-Agder 5.532.000 kroner. Det gir et bidrag per innbygger i Birkenes på 43 kroner, noe som også er gjennomsnittet for landet som helhet.

–I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på at barn skal få oppfylt drømmene sine om å skape seg en framtid for seg selv og landet sitt. Hele Norge er med på dugnaden og gjør en livsviktig forskjell for barn rammet av krig og konflikt, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Blant de som har gjort en ekstra innsats i forbindelse med årets TV-aksjon er Tyra (8) og Frida Aamlid (8), og Emma (7) og Amalie Bjerke Dalene (9). Lørdagen før TV-aksjonen inviterte de naboene i Kleivstykket til basar til inntekt for innsamlingsaksjonen.

Jentene solgte leker, kaker, og vafler, og hadde utlodning med mange premier. Mange naboer støttet opp arrangementer, og jentene fikk samlet inn 1.546 kroner til UNICEF. De ønsker å takke naboene for deltakelse og gavmildhet.

 

PS: Denne saken ble torsdag 26. november oppdatert med nye tall fra TV-aksjonen vedrørende innsamlet beløp, og gjennomsnitt per innbygger. Red.