190 elever på orientering

FØRSTE POST: Henning Aas Hansen (13) registrerer brikken ved den første posten.

Birkeland skole var med på verdens orienteringsdag.

– Jeg er nokså kjent i området, og vet hvordan jeg skal lese kart, forteller Henning Aas Hansen (13).

Han registrerer brikken ved den første posten før han og gruppa løper videre.

24. mai var det verdens orienteringsdag, og Birkeland skole deltok for første gang. Et av målene med Verdens orienteringsdag er å gi barn og unge gode orienteringsopplevelser på skolene.

Om lag 190 elever fra 5. -7. trinn var med på orienteringsdagen, som startet i Nordåsen Terrasse. Orienteringsgruppa i Birkenes IL hadde laget en 2,6 kilometer lang løype med ni poster.

I FARTA: Nora Rugsland (11), Hanne Galteland (11), Noralinn Andersen (11), Rania Salama (11) trives best ute, og orientering i skoletiden synes de er helt topp.

– Vi har fått ufattelig god hjelp av dem. De har også bidratt med utstyr som vi har fått låne, forteller kontaktlærer og ansvarlig for orienteringsdagen Alice Hoy Østrem.

Mestringsfølelse

For elevene Nora Rugsland (11), Hanne Galteland (11), Noralinn Andersen (11) og Rania Salama (11) på 5. trinn er samarbeid noe av det de liker best med orientering.

– Det er gøy å lese kartet og lete seg frem til posten sammen. Man får skikkelig mestringsfølelse når man endelig finner posten, sier Noralinn.

– Det er godt å komme seg ut litt og, midt i skoletiden. Jeg er veldig glad i å være ute i naturen, legger Nora til.

Variasjon

Østrem påpeker at det å komme seg ut og få variasjon i skolehverdagen er positivt for elevene.

– Vi har hatt orientering før, i gymtimene og lignende. Men det har aldri blitt arrangert en helt egen orienteringsdag. Det er en del elever som driver med orientering på fritiden, så for dem er det nok ekstra gøy, sier hun, og avslutter:

– Det at vi har fått låne ordentlig utstyr bidrar dessuten med å gjøre opplevelsen enda bedre.