Valgte dyreste samarbeidspartner

Betaler 99.000 kroner for bistand til å ansette ny rådmann. Kunne sluppet unna med halvparten.

Det er rekrutteringsselskapet Skagerak Consulting som har fått oppdraget med å bistå Birkenes kommune med å ansette ny rådmann, etter at Gro Anita Trøan tidligere i år sa opp. For jobben har kommunen og Skagerak Consulting avtalt en fastpris på 99.000 kroner.

– Vi vurderer tilbudet til å være det mest fordelaktige økonomisk. Prisdifferansen er etter vår vurdering i kroner liten, og en differanse som vi er villige til å betale for å få levert tjenester fra den leverandøren vi har vurdert å ha best erfaring fra ansettelser av topplederstillinger. Leverandøren kommer også best ut i referansesjekken, skriver personalsjef Marianne Grønvold Flakk i en epost til Selectionpartner.

Rimeligere tilbud

Selectionpartner tapte sammen med Hodejeger Åstveit anbudsrunden, og ba om en forklaring fra Birkenes kommune. Tilbudet som Selectionpartner og Hodejeger Åstveit leverte inn var nemlig betydelig rimeligere enn det Skagerak Consulting tilbød kommunen.

Mens Hodejeger Åstveit tilbød seg å gjøre jobben for 50.000, leverte Selectionpartner inn et tilbud på 69.000 kroner. Kommunen valgte altså Skagerak Consulting, som gjør jobben for 99.000 kroner.

Offentlige anskaffelser under 100.000 kroner er ikke omfattet av anskaffelsesregelverket, og således lettere å gjennomføre. Det finnes en tilbudsprotokoll fra kjøpet, og her påpeker Flakk igjen at tilbudet fra Skagerak Consulting er vurdert som økonomisk mest fordelaktig. Selskapet skal også ha mest relevant erfaring i henhold til stillingstypen som er ledig i Birkenes.

– Økonomi er mer enn akkurat penger og det konkrete beløpet. Når vi har vurdert alle momentene er dette det beste tilbudet, sier Flakk til Birkenesavisa.

Pris ikke viktig

For ytterligere spørsmål viser hun til leder av ansettelsesutvalget, ordfører Anders Christiansen (Ap).

– I utgangspunktet er ikke dette en veldig dyr tjeneste, og for oss var det mye mer viktig at vi fikk den vi mente var best. Dette er kanskje den viktigste jobben i Birkenes kommune, og det er ikke snakk om mange tusenlapper, selv om vi er på ROBEK. Kanskje nettopp på grunn av ROBEK trenger vi den beste rådmannen vi kan få tak i, sier Christiansen.

I tilbudet som Selectionpartner har levert kommunen kommer det fram at også de har kompetanse på å rekruttere rådmann. Da rådmann Kjell Kristiansen tiltrådte i Songdalen i fjor, var det Selectionpartner som bisto kommunen i arbeidet. Fra selskapets referanseliste kommer det også fram at de har bidratt i arbeidet med å rekruttere ny rektor til Kristiansand Katedralskole Gimle, Lister videregående skole og Kvadraturen videregående skole. De har også rekruttert toppleder til Agder Energi Nett, Los og Returkraft.

– Ja, de andre har også rekruttert rådmenn, men selskapet som vant anbudet har hatt flere oppdrag for det offentlige, og det var egentlig ett lett valg for oss, sier ordføreren.

Skagerak Consulting på sin side har rekruttert rådmann til Notodden, Gjerstad, Tønsberg, Farsund og Lyngdal ifølge egen referanseliste i tilbudet.

– Fristen for å søke jobben er utløpt og jeg tror navnene blir offentligjort mandag neste uke. Jeg kjenner ikke til hvor mange som har søkt, eller hvem som har søkt, sier Christiansen.

 

Les hele saken i Birkenesavisa på papir!