Tror navnet selger

KLARE: Den lokale TV-aksjonskomiteen, bestående av Mariane Sønju Hagestad, Therese Aamlid Bjelland, ordfører Anders Christiansen, Ann Irene Hauge Møller og varaordfører Anne Kari Birkeland, er klare for søndagens TV-aksjon. FOTO: Birkenes kommune

Søndag kommer årets bøssebærere fra TV-aksjonen.

– Alt går som planlagt, og nærmere 70 frivillige står klare til å gjøre en innsats søndag. Det blir spennende for min egen del, for det er min første gang som leder, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

På aksjonsdagen er målet at alle landets 2,3 millioner husstander skal få besøk av en bøssebærer. Normalt bruker ifølge NRK rundt 100.000 bøssebærerne å være i sving landet over. I Birkenes står bøssebærere klare i Vegusdal, Herefoss og Birkeland.

– Min forventning er at innsamlinga går knirkefritt og med stor entusiasme. Det er kjempeflott at vi får så mye god hjelp, og på Herefoss og Engesland er det Olav Ditleif Tveit og Siv Landås som styrer skuta, sier Christiansen.

Den norske TV-aksjonen regnes ifølge NRK som verdens største dugnad, og er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. I fjor ga nordmenn 189 millioner kroner til Regnskogfondet, i år er det Røde Kors som er mottaker av pengene.

– Jeg tror vi vil se av innsamlingsresultatet at Røde Kors har et sterk navn i hele verden. Min oppfordring til de som er hjemme søndag blir å ta vel imot bøssebærerne, og gi etter evne, sier ordføreren.

Er du ikke hjemme henges det opp en lapp med betalingsinformasjon på døra. Har du ikke kontanter er det mulig å bruke elektroniske betalingsformer som Vipps.