Seks må gå på Foss

KUTTER: Administrerende direktør ved Foss Bad, Tone Foss By, ser seg nødt til å kutte i arbeidsstokken. – Det er fryktelig trist, sier hun til Birkenes Avisa.

KUTTER: Administrerende direktør ved Foss Bad, Tone Foss By, ser seg nødt til å kutte i arbeidsstokken. – Det er fryktelig trist, sier hun til Birkenes Avisa.

Et strategisk valg og sviktende marked gjør at Foss Bad må nedbemanne. Optimismen er likevel rådende på Tollnes.

– Det er utrolig trist at dette ender med nedbemanning, men vi har ikke noe annet valg slik situasjonen er når, sier administrerende direktør Tone Foss By ved Foss Bad.

Bedriften kutter fem og et halvt årsverk, og dermed må seks av 36 ansatte stemple ut av produksjonslokalene for siste gang.

– En av disse går på naturlig avgang, mens de fire andre ikke er pensjonister ennå. Alle på Foss Bad synes naturligvis dette er veldig trist, sier By.

De ansatte er sagt opp fra 1. februar, og velger selv om de vil arbeide ut oppsigelsestida.

– 2015 har vært et år med bremsene på, og vi forsøkte først med permitteringer i høst. Vi har en veldig kort ordrehorisont, og ordrereserven er bare en til to uker fram i tid. Derfor hadde vi et håp om at det løsnet, men samtidig lå de i kortene at vi var for mange ansatte, sier hun.

Nå har rekrutteringsbyrå vært på bedriften for å hjelpe de ansatte videre. Noen av dem har jobbet 20 år i Foss Bad, mens den med minst fartstid har vært der ett år.

–Det er utrolig stødige folk som vi nå sender på dør, og situasjonen er lite trivelig. Men vi er ved en korsvei hvor det ikke er noe annet valg, sier hun.

 

Les mer om hvorfor Foss Bad nedbemanner i Birkenes Avisa på papir!