På vei mot storformen

ENSLIGE BORKISER: Brødrene Håkon (t.v.) og Lars Aasheim Svaland var eneste birkenesinger på startstreken da norgescuptoget stoppet på Oppdal skistadion sist helg.

Lørdagens 2. plass i norgescupsprinten i Oppdal viste at Håkon Svaland er på rett vei. Fullt hus på standplass er ikke hverdagskost for svalenderen.

– Nei, det er ikke ofte jeg skyter null-null, så det var konge, sier Håkon på telefon fra Lillehammer søndag kveld etter å ha kjørt over fjellet fra Oppdal.

Et uheldig skivalg bidro til at farta i sporet ikke var helt topp, men 23-åringen gleder seg over god skyting og at kroppen responderer riktig på høydetreninga før sesongstart.

– Jeg merker på renn at kroppen har lyst til å gå fort, sier Håkon, som var 19 sekunder bak vinner Øystein Ulekleiv fra Dombås IL.

Søndag ble det tre bom på siste skyting, og da var Håkon straks nede på en 15. plass, drøye minuttet bak vinneren, klubbkamerat i Team Mesterbakeren, Kristoffer Langøyen Skjelvik. Det tar han ikke så tungt.

– Jeg merker at formen er i anmarsj, så bare vent til etter jul, sier Håkon Svaland.

Lillebror Lars gjorde også sine saker godt på standplass i Oppdal. To fulle hus lørdag og to bom på siste skyting søndag er sjeldent godt til ham å være. Resultatmessig endte det med henholdsvis 9. og delt 21. plass til 21-åringen.

Neste stopp for norgescuptoget er Ål i Hallingdal første helga i januar. Men før det skal skiskytterbrødrene feire jul hjemme på Svaland. Håkon skal bare gå et klassisk langrenn på Lyngna først.

– For treninga sin skyld, sier 23-åringen.