Navnet er Kristiansand

En eventuell storkommune på Sørlandet skal hete Kristiansand. Det er vedtatt på dagens forhandlingsmøte i K5.

– Helt uproblematisk. Det har aldri vært diskusjon om noe annet navn, sier ordfører Anders Christiansen (Ap) i Birkenes til Fædrelandsvennen.

Både onsdag og torsdag denne uka er K5-kommunene samlet i Lillesand for å forhandle om intensjonsavtalen for kommunesammenslåing.

– For oss har det ikke vært behov for å heve røsten i denne saken. Det virker som om alle erkjenner at Kristiansand er et godt navn som er innarbeidet både nasjonalt og internasjonalt, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre, til avisen.

I går ble det klart at en storkommune bestående av Kristiansand, Søgne, Songdalen, Lillesand og Birkenes vil få storbymidler fra regjeringa.

– I dag får de fire største byene storbytilskudd. Hvis det blir K5, vil også den nye kommunen få storbytilskuddet. Både størrelse, kraft og tyngde tilsier det. Da blir det mulig å skape en god og forutsigbar økonomi i en ny kommune, sa kommunalminister Jan Tore Sanner (H) i går.

Størrelse og utforming av tilskuddet kommer i en melding til Stortinget i løpet av våren. Med ifølge Kristiansand kommune ville dagens modell gitt K5 ca. 43 millioner kroner i årlig storbytilskudd.