Kristiansandere får øynene opp for Birkenes

ENEBOLIGER: Det selges flest eneboliger i Birkenes. Avdelingsleder og eiendomsmegler ved Sørmegleren Lillesand Jostein Aanonsen forteller at Natveitåsen er et populært område, spesielt blant barnefamilier.

ENEBOLIGER: Det selges flest eneboliger i Birkenes. Avdelingsleder og eiendomsmegler ved Sørmegleren Lillesand Jostein Aanonsen forteller at Natveitåsen er et populært område, spesielt blant barnefamilier. FOTO: Terje Modal

Meglerne som formidler boliger i Birkenes opplever at flere utenfra kommunen velger å etablere seg på bygda.

– Jeg opplever at flere Kristiansandere får øynene opp for Birkenes. Det er ofte småbarnsfamilier som innser at de får vesentlig mye mer for pengene her enn i byen, forteller Jostein Aanonsen.

Aanonsen er avdelingsleder og eiendomsmegler ved Sørmegleren Lillesand, og han forteller at selv om markedet har vært trått og prisene har stått noenlunde stille på Birkenes det siste året, har det vært en liten oppgang i antall personer som kommer på visning.

– Det begynte å ta seg noe opp august i fjor, og vi håper at denne trenden vil fortsette også inn i 2016.

Sentrumsnært

Han påpeker at det som er attraktivt for boligkjøpere i Birkenes ofte er sentrumsnære eneboliger i prisklassen 2 til 2,5 millioner kroner.

– Beliggenhet og faktorer som trygg skolevei er noe som ofte teller inn, da det ofte er barnefamilier som kjøper disse boligene. Nye områder som Natveitåsen har også vært populært blant denne gruppen. For den eldre kjøpergruppen er leiligheter i sentrum attraktivt, sier han.

Ifølge statistikk fra Eiendomsverdi fra 1. januar 2015 til 1. januar 2016 er det registrert solgt 40 boliger i Birkenes gjennom meglere i fjor. Eneboliger utgjør den største gruppen, og består av 27 boliger. Det er Sørmegleren som har størst markedsandel, på 29 prosent. Deretter kommer DNB Eiendom med 24 prosent, og Exbo med 22 prosent.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!