Klipt gress i seks år

PLENKLIPP: Plenklipping er en fast arbeidsoppgave for Kindy Ahmed Jamoom.

Dugnadsånden er stor i Birkenes. Kindy Ahmed Jamoom fra Eritrea kan stå som et godt eksempel på det.

I nærmere 6 år har han jobbet dugnad i Birkenesparken.  Det varierer litt hvor mange timer han jobber, men så sant det er godt arbeidsvær tar han turen opp til Dagfinn Birkenes og hjelper han med diverse forefallende arbeid. Dagfinn som selv runder 50 år med engasjement for idrettslaget har jobbet i anlegget i mangfoldige år og er en god læremester for Kindy i praktisk arbeid, samtidig som verdifull norskundervisning følger med på kjøpet.

– Det er godt for meg å jobbe. Om ikke jeg hadde hatt dette hadde det blitt lange dager i leiligheten. Nå får jeg en fin start på dagen ved å komme meg ut, samtidig som jeg får selskap, sier Jamoom.

Kindy Ahmed har bodd på Birkeland i 6 år og trives godt. Han har bakgrunn fra en klesbutikk han drev, men har lite erfaring fra praktisk arbeid. Han forteller at han i starten var litt deprimert og hadde lite å ta seg til. Han fant ganske fort ut at han måtte ha noe å ta seg til for å gjøre dagene meningsfulle. Kindy setter stor pris på idrettsanlegget og ville gjerne være med å hjelpe. Han tok derfor på eget initiativ kontakt med idrettslaget for å høre om han kunne bidra.

– Det er vi selvfølgelig veldig glad for, sier Dagfinn Birkenes. Idrettsanlegget fremstår meget bra, men det krever sitt for å holde det i orden. Man kan sikkert regne med at det kreves en heltidsstilling til det forefallende arbeidet, legger han til.

– Vi har veldig mye glede av ham sier Birkenes. For min egen del gjør det hverdagen lettere og mer sosial, og jeg hadde vel fortere gått lei uten hjelp og selskap, legger han til.

 

Les mer om dugnadsarbeidet på Birkenesparken i Birkenes Avisa på papir!