Klare for premiere

NATTERAVN: Kari M. Åmlid Eriksen under øving til revy. ARKIVFOTO

Både politikere og ordensmakta får gjennomgå.

– Publikum kan forvente alt og ingenting. Det blir en god gammeldags bygderevy med mest lokalt innhold, sier leder av Birkelandsrevyen Kari M. Åmlid Eriksen.

Denne helga braker det løs på Valstrand. Tre dager til ende setter Birkelandsrevyen opp årets forestilling som har fått navnet «Birkenes, enn så lenge». Som navnet tilsier, har deler av revyen også i år hentet inspirasjon fra det politiske livet på Sørlandet.

– Ja, det blir litt om kommunesammenslåing. Vi har vel inntrykket at blant annet ordføreren ikke har gitt helt opp, så dette blir en fin oppsummering av debatten, sier Eriksen.

Som vanlig blir Senterpartiets Alfred Kylland å se på scenen, og Eriksen legger ikke skjul på at de har god tilgang på politikerstoff fra innsida av kommunehuset.

– Det kommer en god del innspill derfra, og innimellom har vi en politisk brodd, sier hun.

I år ligger innkjøringa av programmet litt etter skjema, så søndag måtte revyens artister stille på øving. De siste dagene før fredag, er det nå fullt kjør på replikker og tidtaking.

– I år har vi fått et par nye, etter at et par har slutta. Det de nye har vist så langt er veldig bra, så dette har jeg troa på, sier Eriksen.

En av de nye er Ole Christian Michelsen. Observante lesere kjenner kanskje igjen navnet fra «Høvdingen» som samlet fulle hus i vinter.

– Etter jeg gjorde en rolle i «Høvdingen» ble jeg spurt om å spille revy, og det takket jeg ja til. Så nå skal jeg blant annet spille en rolle med mye alkohol, sier Michelsen til Birkenesavisa.

Han bedyrer at det bare er på scenen han er så tørst. I «Høvdingen» spilte han futen Andreas Dahl, i «Birkenes, enn så lenge» ikler han seg blant annet refleksvest fra Natteravnene.

– Dette blir min første revy, og jeg tror det blir veldig gøy. I motsetning til seriøse skuespill handler det jo om å drite seg ut mest mulig, sier han.