Kjemper om Musikkprisen

FINALE: Thea Stapnes fra Birkenes kjemper om Musikkprisen.

FINALE: Thea Stapnes fra Birkenes kjemper om Musikkprisen. FOTO: Pressefoto

Av 160 påmeldte er Thea Stapnes (25) blant seks finalister som drømmer om plateinnspilling i Ocean Sound Recordings og livespilling på musikkfestivalen Jugendfest.

– Jeg måtte lese e-posten tre ganger når jeg fikk beskjed om at jeg var med videre. Jeg hadde selvsagt håpet på det, men turte ikke å håpe altfor mye, i og med at det var så mange som kjempet om finaleplassene, forteller 25-åringen fra Birkeland.

Den nasjonale musikkonkurransen Musikkprisen 2016 startet med 160 påmeldte. Artistene og bandene stemmes fram av publikum, venner og familie, og Thea Stapnes er en av seks finalister som har gått videre til superfinalen. Denne holdes i Ålesund førstkommende fredag, og der skal en jury, sammen med publikums stemmer være med å kåre vinneren. Artisten eller bandet som går av med seieren får plateinnspilling i Ocean Sound Recordings, samt livespilling på musikkfestivalen Jugendfest i Ålesund.

– Det hadde vært gull verdt å vinne, for å si det mildt. Jeg har lenge hatt en plan om å spille inn plate, men så er det ofte penger som kan sette en stopper for drømmene. Men jeg jobber kontinuerlig med nye låter og ideer, og har også en del liggende, sier hun.

25-åringen fra Birkeland har bodd i Oslo de siste seks årene, hvor hun blant annet har fullført en bachelorgrad i musikk, menighet og ledelse. Drømmen er å ha mulighet til å jobbe fulltid med musikk.

Du kan stemme på Thea Stapnes her.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!