Skal varme opp for Sondre Lerche

Thea ved elpianoetI VINDEN: I tillegg til å jobbe med egen singel, er Thea Stapnes aktuell som tangentist og korist på Loch Ness Mouse-gitarist Ole Johannes Åleskjærs sideprosjekt. Men først skal hun varme opp for selveste Sondre Lerche, i Ibsenhuset i Skien kommende lørdag.

Thea ved elpianoet

I VINDEN: I tillegg til å jobbe med egen singel, er Thea Stapnes aktuell som tangentist og korist på Loch Ness Mouse-gitarist Ole Johannes Åleskjærs sideprosjekt. Men først skal hun varme opp for selveste Sondre Lerche, i Ibsenhuset i Skien kommende lørdag.

KULTUR. Da NRK P3s ”Urørt” utlyste konkurranse om å få være supportact for Sondre Lerche, meldte over 300 band og artister seg på. Blant de 12 som ble valgt ut var Thea Stapnes.

Førstkommende lørdag går birkelandsjenta på scenen i Ibsenhuset i Skien for å varme opp for den velkjente bergenseren. Det blir et foreløpig høydepunkt i popkarrieren hennes.
– Absolutt! Og så var det litt ekstra gøy å bli valgt ut av Sondre selv, bemerker Thea. Ideen til stuntet skal ha kommet fra Sondre Lerche selv.
– Han hadde lyst til å oppdage nye band og artister. Så ble det utlyst en konkurranse på nettet der over tre hundre meldte seg på, og så ble tolv plukka ut til å varme opp på hver sin konsert på turneen hans som startet 17. oktober i Førde, forteller Thea.

Ny singel på gang

Vi treffer 22-åringen over en kaffekopp ved kjøkkenbordet hjemme på Birkeland. Hun er som snarest hjemom en tur for å hilse på familien, og har tatt helgefri fra andreårsstudiene ved Musikkhøyskolen i Staffeldtsgate i Oslo og arbeidet med den nye singelen som forhåpentligvis kommer enn gang på nyåret.
– Jeg har en ny låt ferdig skrevet, så nå må vi bare prøve å skaffe penger til å gå i studio, sier Thea, som har fått en solid fanskare for sin lyse og sommerlette popmusikk. Nå blir det andre toner.
– Det blir en litt annerledes låt enn det jeg har gitt ut hittil, kanskje litt mer dyster, men det er fortsatt pop, lover birkelandsjenta som skriver både tekst og melodi selv.

Mer mollstemt

Vi har tjuvlyttet til den nye låten og går god for at den er hakket mer mollstemt enn det vi har hørt fra Thea tidligere, men fortsatt svært lytter- og radiovennlig. Det skal bli spennende å høre det ferdige resultatet, med fullt band, strykere og det hele. Da blir det også et gjenhør med en annen birkelending, Åsmund Bernhard Knutson. Sammen med Grimstad-gutten Andreas R. Haga på bass, Anders Hovstad Sørås på gitar og Hilde Sigmond på kor utgjør den talentfulle trommeslageren Theas faste band. Med i studio vil hun også ha keyboardist Øystein Skar fra bandet Highasakite.

Spilles på P3

I tillegg er hun blitt spurt om å traktere tangenter og koring på Ole Johannes Åleskjærs sideprosjekt, der han spiller ubrukte Loch Ness Mouse-låter sammen med sin bror. Så det skjer ting rundt birkelandsjenta for tida.NRK
Spennende skal det også bli å se hva oppvarmingsjobben for Sondre Lerche kan få å si for popkarrieren hennes.
– Det er vanskelig å si, men jeg er blitt anbefalt på Urørt og spilt en del på P3, og da når jeg mange nye lyttere, så jeg tror det er en bra ting for den videre virksomheten, sier hun nøkternt.