Kan bli årets ildsjel

Dagfinn Birkenes er nominert til årets ildsjel i Aust-Agder. Oddvar Glidje håper birkenesinger bruker stemmen sin før lørdag.

– Dagfinn Birkenes er jo blitt et begrep her oppe, og har vært frivillig i idrettslaget i 51 år. Før den tid var han aktiv i klubben. Han har hatt flere verv, han har trent ulike aldersgrupper, han har vært dommer, og møter daglig opp for dugnad, sier leder av Birkenes IL Oddvar Glidje.

Også i fjor ble Birkenes nominert, men nådde ikke opp. Lørdag telles stemmene fra folket opp, og to av de fem kandidatene går videre til en finale.

– Dagfinn er helt spesiell, og tenker på ungdommens beste. Han ønsker at de unge har gode og sunne fritidsaktiviteter, og gjør sitt for at de skal ha det, sier Glidje.

Birkenes er nominert av idrettslaget, og det er en komité bestående av representanter fra idrettskretsen og Agderposten som har valgt ut de fem publikum nå kan stemme på. Avstemningen foregår på Agderpostens nettsider.

– Nå er det om å gjøre at folk går inn og stemmer på den kandidaten de ønsker, og det må gjøres før lørdag, sier Glidje.

Han mener det ikke er utenkelig at Birkenes IL i denne sammenheng har et handikap, tatt Agderpostens dekningsgrad i Birkenes med i betraktninga.

– Dagfinn fortjener denne prisen. Han har fått alt av idrettslagets utmerkelser, og er også hedret med kommunens kulturpris, avslutter han.