Forrykende festforestilling

25 år: Birkenes og Lillesand kulturskole er 25 år, og feiret med to gratiskonserter i helga.

Det var bokstavelig talt stappfullt da kulturskolen feiret sine 25 år lørdag.

Både rektor Nina Martinsen og Anne Svendsen fikk sin fulle hyre med å sette ut ekstra stoler rett før forestilling skulle starte. Helt foran scenen ble det rullet ut matter til barna, for å avlaste benkeradene bakover. Og folk fikk valuta for pengene de ikke betalte. Det var jo gratiskonsert.

– Jeg ble bedt om å stille her i dag, og det angrer jeg ikke på. Det er bare en ting å si, og det er at dette var fantastisk, sa leder av tjenesteutvalget, Alfred Kylland (Sp) etter konserten.

Han møtte på vegne av ordføreren for å kaste sin glans over forestillinga. Fra Lillesand kom ordfører Arne Thomasen (H), for det er jo tross alt det 25 år lange kulturskolesamarbeidet mellom de to kommunene som i disse dager feires. Blant de som ville gratulere var også Dagny Anker Gevelt, Steinar Nørstebø og Tor Flaa. Av kulturskolerektor Martinsen omtalt som far, far og mor til den sammenslåtte kulturskolen.

– Det var jo Dagny som startet denne prosessen med sammenslåing, og takket være velvillige politikere ble det realisert. Vi kan ikke annet enn å gratulere med 25 års dagen, og slå fast at vi er veldig stolte av dere, sier Nørstebø.

Selve konserten er det PU-bandet Blikkbåks som får gleden av å starte, for også de fyller 25 år. Med signaturlåta Tenne på musikk av Halvdan Sivertsen satte de ut fra hoppkanten med et brak. Deretter gikk det slag i slag nesten uten solister, men hele kulturskolen i samspill.

– Det er første gangen vi har hatt samspill på timeplanen helt i begynnelsen av skoleåret, og det blir nok den siste. Men se på barna deres, da! Dere kjenner dem vel ikke igjen så tålmodig og stille som de sitter her, sier Martinsen til de oppmøtte foreldrene i salen.

Både Krusedull, bluesgruppa, elevene på instrumentkarusellen og alle de andre kulturskolebarna bidro til det som blir en kulturskolekonsert for historiebøkene

 

kulturskolen005gitaristernett kulturskolen003strykerenett kulturskolen004krussedullnett kulturskolen001vokalisternett