Før pengene tar oss

FOTO: Kristiansand kommune

Kommunereformen er noe som betyr en masse forandringer for oss vanlige folk. Ja det blir nok en gullkanta affære!

LESERBREV: Tror virkelig tilhengere av reformen det blir penger å spare, ja de om det. Spare til hvem? Jeg tviler sterkt på det blir til skole i utkantene eller en hånd å holde i på sykehjemmet! Er demokratiet lagt på loftet i denne saken, forresten hadde ikke høgrefolka fått opp døra når demokratiet ble arbeid fram! J. T. Sanner stod så karslig den 28. jan 2015 i spørretimen og sa at dersom en kommune ikke ville slå seg sammen, ja da kunne de stå alene. Nå er det blitt til VIL DU IKKE SÅ SKAL DU!

Han kan ikke holde tilbake penger som skal være til kommunene, det er folk sine penger. Vi har demokrati i Norge selv om landet har en høgrestyrt regjering.

Ved valget i september 2015 gikk ordførerkandidaten til Arbeiderpartiet til valg på at han var mot sammenslåing. Har han glemt det?

Disse forhandlingene har nok, og kommer til å koste flesk! Slutt og spis kake med de som bare grafser etter penger. Tenk heller på hvor vi kan bygge vår egen kommune best mulig.

Når Kristen K. Flaa styrte skuta var det penger til både de ene og det andre. Når han overleverte kommunen var den i toppstand! Vi er en landkommune med nok av skog, fiskevann, og mange friske sterke bondenever. Nok av brøytemannskap, politi, brannfolk som rykker ut på nattetider, og ikke forglemme alle nattevaktene fra sykehjemmet som iler til når noe står på.

Det er dette som er arvesølvet som vi må passe godt på! Om vi må på ROBEK i 7- 8 år så er det de nære tingene folk har bruk for til daglig. Det er skolen – sykehjemmet idrettslaget, folkehøgskolen. Ja alle som er i den faste jobben og som stiller opp.

Selvfølgelig har vi bruk for kommuneetaten, den er jo drivkraften i systemet. Selvsagt er det tungt for de ansatte og ha så lite å rutte med. Den 14. april 2016 sier kommunelegen i Seljord: «Hvor vellykka blir vi? Vi må bygge verdier for oss sjøl og for de som bor i kommunen!»

Kjære dere som leser dette lille innlegget, vi er en landkommune, vi passer liksom ikke inn i en bykommune. Vi hadde passa inn med Froland eller Evje og Hornnes, men nå ser det ut for at løpet er kjørt med for eksempel Evje.

Av og til klager vi over at her er lite butikker i sentrum, men det er en overgang. Snart kommer handlegata vår opp og står igjen. Vi har ingen likhetstegn med Kristiansand, heller ikke med Lillesand. Der bygger de lysthus rett i fjeset til naboen, er det god folkeskikk? Her oppe har vi respekt for våre naboer og glad for å ha del.

Tenk dere, all dugnadsånden vi har i hele kommunen, heller ikke ungdommen sparer seg. Stadig er de på døra og har ett og anna på gang, det er koselig. Til dere som bor i Birkenes, ikke sitt hjemme på den viktige dagen som den 6. juni 2016 er blitt, gå og stem NEI så vi kan vise at vi følger med!

En stor takk til Heimdal som har vært mye på banen både i avisen og ellers. Men at du fikk tak på noe av de beste som har vært inne på Kantina noensinne! Ja der skulle du ha «vøri» Karl… De ja-folka som var på dette viktige møte fikk nok noe å tenke når de tusla hjem-

Vi fikk høre sannheten av den kapasiteten. Klar tale til alle: BIRKENES KAN KLARE SEG VELDIG GODT ALENE!

 

Solveig Hovstad

Havane

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!